Nathalie Baeten, aka mevrouw Marc Coucke: “Ik heb niet het gevoel dat ik mij moet bewijzen”

Nathalie Baeten (Foto: Belga Image)

De 55-jarige apotheker miljardair Marc Coucke houdt er van in de schijnwerpers te staan. Zijn mislukt avontuur met Anderlecht zette echter tijdelijk een domper op die mediavreugde. De gekwetste Coucke trok zich terug. Zijn 47-jarige echtgenote Nathalie Baeten maakt daarvan gebruik om haar eigen profiel aan te scherpen. Ze lanceert haar eigen geur- en verzorgingslijn die meteen ook haar eigen naam draagt. De geur- en parfumbusiness houdt Baeten over aan de investeringen die haar man deed in het Waalse dorp Durbuy. “Toen we twee jaar geleden in Durbuy de hotels Le Sanglier des Ardennes en Jean de Bohême kochten, vroeg Marc mij om die hotels in te richten, vertelt ze daarover. Toen ik op zoek was naar miniproductjes voor de hotelkamers, dacht ik: ‘Ik ben apothekeres van opleiding, waarom zou ik ze niet zelf kunnen maken?’ En dan heb ik een heel eigen geur ontwikkeld – Mountain Chic, wat verwijst naar de heuvels van Durbuy – en daarmee mijn huisparfum gemaakt.”

Marc Coucke zelf zette enkele dagen terug een sterk portret van zichzelf neer in het TV-programma ‘Het Huis’. Zijn tv-optreden noemt hij zelf een uitzondering die hij enkel volbracht omdat de tv-maker Eric Goens lang genoeg had aangedrongen. Zijn echtgenote Nathalie Baeten koos de populaire krant Het Laatste Nieuws om haar verhaal te brengen. “Ik heb zeker niet het gevoel dat ik mij moet bewijzen, of dat ik als ‘vrouw van’ uit Marc zijn schaduw moet treden. Het is vooral dat ik door zijn voorbeeld de smaak van het ondernemerschap te pakken heb gekregen.” zo vertelt Baeten. Zelf heeft ze acht jaar lang een eigen apotheek gerund. “Ook al is je man succesvol, dan nog blijf je vasthouden aan de waarden waarmee je bent opgegroeid. Wie je wezenlijk bent en wat je van thuis uit hebt meegekregen, dat kan je nooit veranderen. Anders zou Marc ook al lang met ondernemen zijn gestopt. Nu nog zeggen mensen hem soms: ‘Maar allez, waarom ben jij niet gestopt nadat je Omega hebt verkocht? Al die stress?’ Maar het is niet omdat je iets hebt bereikt in je leven, dat je dan ineens ophoudt met te zijn wie je bent. Ik heb Marc in mijn tweede jaar Farmacie overigens leren kennen op een ogenblik dat hij zijn partner bij Omega Pharma net had uitgekocht en voor 100 miljoen Belgische frank, zo’n 2,5 miljoen euro, aan schulden had. Ik ben dus niet gevallen voor zijn geld.”



Elke medaille heeft twee kanten, ook media aandacht. In ‘Het huis’ vertelde Coucke in een paar geëmotioneerde zinnen dat hun eerste kindje dood geboren werd. “Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat we dat uit de media hadden kunnen houden, zegt Nathalie Baeten, maar goed. Ik was net geen 30 toen ik voor het eerst zwanger was, van een meisje. In de zesde zwangerschapsmaand wisten we dat de kans heel groot was dat het slecht zou aflopen. Je hoopt dan zo op een mirakel, maar het liep dus slecht af. (…) Alles wat Marc aanraakte, veranderde in goud. En dan maak je zoiets mee, en staat je wereld stil. Wat ons overkomen is, heeft me anders in het leven doen staan.”