NIEUW – Boekhoudgroep PIA krijgt 35 miljoen extra kapitaal

Filip Balcaen (Foto: RV)

Het kapitaal van de holding LPI Holdco is opgetrokken met 35 miljoen euro tot in totaal 56 miljoen euro. LPI Holdco controleert 45 % van de groep PIA, of voluit ‘Partners in Accountancy’. Die groep verovert een plaats in het consoliderende landschap van boekhoudkantoren. Daarvoor kan het bedrijf een beroep doen op de miljardair Filip Balcaen. LPI Holdco is een dochter van Baltisse, de investeringsgroep van Balcaen. Tweede aandeelhouder van PIA is de West-Vlaming Steven Brouckaert, oprichter van het bedrijf. Die gaf eind vorig jaar de CEO-fakkel door aan Nathalie Calle en werd zelf uivoerend voorzitter van PIA. Recent werd bekend dat PIA twee Nederlandse collega’s heeft overgenomen. De omzet van de groep van accountancy- en boekhoudkantoren stijgt naar bijna 150 miljoen euro.

De overname door PIA slaat op de Nederlandse boekhoudkantoren ESJ en Cooster. Met de overname telt PIA in Nederland 13 vestigingen, samen goed voor 320 medewerkers. Met België erbij gaat het om meer dan 60 kantoren en 1.200 personeelsleden. ESJ adviseert zowel kmo’s als multi-nationals. Cooster legt zich toe op kmo’s. Vorig jaar kocht PIA al het middelgrote kantoor Brouwers ook in Nederland. Het richtte toen ook PIA Nederland, een uitvalsbasis voor verdere expansie in Nederland.



Bij alle overnames profileert PIA zich als dienstverlener van de groep waarbij alle overgenomen entiteiten hun eigen identiteit kunnen behouden.