NIEUW – Corona slaat toe bij AVA Papierwaren en familie Van Weddingen

(Foto: AVA)

De groep AVA Papierwaren, producent maar vooral verkoper van papierwaren via 51 fysieke winkels, incasseerde vorig jaar een verlies van 3 miljoen euro. Mee doordat de winkels 8 weken moesten sluiten, daalde de omzet van 101 miljoen euro naar 84 miljoen euro. AVA, in handen van de familie Van Weddingen, richt zich ook specifiek in BtoB naar de horeca sector. En natuurlijk sloeg ook daar corona toe. Het bedrijf verwacht dat na de vaccinatiecampagne de situatie terug zal normaliseren. Het feit dat de groep geen bankschulden heeft, maakt dat de corona impact relatief zonder kleerscheuren kan worden opgevangen. Het vermogen van de familie Van Weddingen daalt van 54 naar 51 miljoen euro.

Armand Van Weddingen stond beter bekend als “Armand van Antwerpen”. Met zijn initialen gaf hij AVA haar naam. De winkel die hij in 1956 opende in de Brederodestraat in Antwerpen, werd door Henri en Yvonne Van Weddingen verdergezet. De sterke groei kwam onder het beleid van Mia De Bie die in 1992 haar echtgenoot Eric Van Weddingen verloor. In 24 jaar tijd opende Mia De Bie 44 nieuwe AVA winkels. Ondertussen zijn haar kinderen in het bedrijf gestapt.



Naast de 51 AVA winkels en de BtoB activiteiten bezit de groep een eigen productie afdeling voor tafelpapier en servetten. Door corona zag die afdeling haar productie gehalveerd worden. De voorbije jaren kon AVA goed standhouden in de strijd met e-commerce. 2019 was wel een eerder negatief jaar met een break even positie. Bij AVA werken 340 mensen.