NIEUW – Cronos stapt in lancering van 3D game Trifox

De durfkapitalist Cronos, in handen van Dirk De Roost en Jef de Wit, pompt 0,28 miljoen euro in het jonge bedrijfje Glowfish Interactive. Met Glowfish werken twee twintigers, Emiel De Paepe uit Outrijve en Izegemnaar Brecht Lecluyse, al sedert 2014 aan de ontwikkeling van Trifox, een 3D game dat ze in de eerste helft van volgend jaar breed op de markt willen brengen. Trifox wil een vriendelijk en toegankelijk ‘shooter game’ zijn dat mikt op een breder publiek dan de harde gelijkaardige ‘shooter games’. Beide ontwerpers laten zich inspireren door onder meer de klassieke games eind vorige eeuw zoals Mario Bros.



In Trifox neem je als speler de plaats in van een intelligente vos die orde en rust op aarde moet herstellen. Dat kan op drie manieren: via gevechtstechnieken, via vuurwapens of via magie. De drie kunnen ook worden gecombineerd. Op die manier wil het spel zoveel mogelijk profielen van spelers bereiken. Schutters, vechters en tovenaars zijn ook drie archetypen van games. (Lees verder onder de foto)

Game ontwerpers Brecht Lecluyse en Emiel De Paepe

Cronos Interactive pompt nu 280.000 euro in het project. “De kern van het spel staat er, we moeten nu enkel nog bijkomende content maken.” zegt Emiel De Paepe. Daarom werden nu twee bijkomende ontwerpers aangetrokken. Bij de lancering van het spel volgend jaar zal Cronos de marketinginspanningen mee ondersteunen. Trifox zal worden gelanceerd voor gebruik op PC en verschillende platforms. Per platform wordt gemikt op de verkoop van enkele tienduizenden exemplaren. De kostprijs zal rond de 20 euro schommelen. De Paepe en Lecluyse financierden zichzelf de voorbije jaren met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en met opdrachten voor derden. Met Trifox moet hun bedrijfje uitgroeien tot een volwaardige en onafhankelijke games studio.