Jozef de Wit en Dirk Deroost [509]

Dirk Deroost

Vermogen € 34 354 000
Gekend als Cronos
Activiteit ICT bedrijvengroep
Inplanting Kontich
Tendens Stijgend
Huidige positie 509


Cronos is ontstaan in 1991 als een consultant van bedrijven die nieuwe technologie wilden integreren. Maar vrij snel beseften Jef de Wit en Dirk Deroost dat ze het heft in eigen handen moesten nemen. Ze kozen er voor jonge mensen op een zeer directe manier op te leiden, binnen een welbepaalde technologie, met als einddoel het oprichten van een eigen bedrijf. ‘Eigen’ is hier een beetje overdreven. Cronos probeert steeds de meerderheid in de nieuwe statellietbedrijven te houden. En zo zijn er al bijna 250 binnen de Cronos groep.

Cronos stelt twee doestellingen centraal: goede mensen aantrekken en zorgen voor tevreden klanten. Alle administratieve overlast, sociaal secretariaat, verzekeringen, etc. wordt centraal opgevangen. De jonge ondernemers in spé kunnen zich concentreren op de twee operationele doelstellingen. Het bedrijf etaleert daarbij een bijzondere manier van HR-beleid. Er is een bijzonder vlakke structuur waarbij iedereen persoonlijk wordt gecoacht. Cronos beheert een eigen kindercrèche, een strijkatelier, een café en een bedrijfsrestaurant.

In 25 jaar groeide Cronos uit tot een bedrijvengroep die 4.000 werknemers telt, zonder overnames, puur organische groei op eigen kracht. De Wit en Deroost ambiëren ook geen beursgang maar willen blijven groeien zoals ze nu bezig zijn. Op termijn zien ze zich evolueren naar een bedrijf met 5.000 mensen. Buitenlandse expansie staat ook nog op de agenda.