NIEUW – De snelle opgang van Sam Baro in de gezondheidszorg interim sector

Sam Baro is ‘big in Japan’, of dan toch in het Meetjesland van Assende en Eeklo. De nu 42-jarige Baro bouwde de voorbije 17 jaar aan zijn HR-bedrijf Planet Group, een professionele, all-round HR-dienstverlener. Planet Group is onder meer gespecialiseerd in gezondheidszorg. Die dochter X-Care wordt nu juridisch opgenomen in de Planet Group. Het dochterbedrijf wordt daarbij gewaardeerd op 7 miljoen euro. Baro surft niet enkel mee op de huidige conjunctuurgolf die de interimbedrijven omhoog stuwt. Hij ontwikkelt ook al zijn eigen vastgoedprojecten.X-Care is een all-round HR-dienstverlener met specialisatie in de zorg-en gezondheidssector. Het bedrijf biedt een totaalpakket aan op het vlak van HR, van staffing (projectsourcing, interim services en werving en selectie) tot assessment centers, outplacementbegeleiding en coachingstrajecten. Het vormt het zwaartepunt van de HR Planet group. De waardering van 7 miljoen euro bedraagt evenveel als de omzet van X-Care in 2017. Planet Group omvat veertien bedrijven die globaal naar eigen zeggen een jaarlijkse omzet halen van ruim 40 miljoen euro.

Het zwaartepunt van Planet Group ligt duidelijk op HR-diensten, een sector die conjunctureel naar een hoogtepunt gaat. Baro omschrijft zichzelf als een selfmade ondernemer die van nul is begonnen en een ‘polyvalente doener’. Dat blijkt alvast ook uit zijn vastgoedinvesteringen. Zo kocht hij in 2017 brasserie ‘t Molenhuis in Ertvelde. Een jaar later volgde de aankoop van drie panden in de dorpskern van Assenede. De panden op de markt van het dorp waren al jarenlang een zogenaamde “dorpskanker”. Baro wil de site nu uitbouwen tot een gemengd project van appartementen en horeca. Hij kocht ook al Kasteel Roegiers in Oosteeklo dat hij nieuw leven inblies. In Gent kocht hij de 17de-eeuwse barokkapel van het voormalige Sint-Amandusinstituut dat hij omvormde tot een vormings- en congrescentrum. De vraagprijs voor de kapel was 650.000 euro.

Baro haalde eerder de lokale pers met het nieuws dat zijn bedrijf vijftig elektrische bedrijfswagens BMW i3 had gekocht. Kostprijs per stuk: 30.000 euro. Daarmee heeft Planet Group de grootste elektrische bedrijfsvloot van België.