NIEUW – Dividend van 4,5 miljoen voor Nele Vandamme en Koenraad Belsack

Nele Vandamme en Koenraad Belsack. (Foto: RV)

UPscale Invest, de holding van het Gentse koppel Nele Vandamme en Koenraad Belsack, keert over het voorbije boekjaar, per eind maart 2023, een dividend uit van 4,5 miljoen euro. Het jaar daarvoor bedroeg dat dividend 8 miljoen euro. Vandamme en Belsack zijn de oprichters en bezielers van de groep Upgrade Estate. Die laatste investeert onder de naam Upkot in studentenkamers maar diversifieert steeds meer ook in kantoorgebouwen. De hele groep Upgrade staat voor een geïnvesteerd vermogen van 563 miljoen euro. De vennootschap Upscale keerde de voorbije vijf jaar een gecumuleerd dividend uit van 22,5 miljoen euro.

Upgrade Estate zag het levenslicht als het bedrijf van Koenraad Belsack en Nele Van Damme. Ze gebruikten de opbrengst van hun foodtruck met Keizer Karel Brood als financiële hefboom om een oud herenhuis te kopen en om te bouwen tot zes studentenkoten. Na een aantal renovatieprojecten en kleinere nieuwbouwprojecten werd in 2012 de brand Upkot geboren. Met de realisatie van het eerste private grootschalige studentenproject Ter Plaeten Upkot in Gent werd een nieuwe standaard in studentenhuisvesting gezet: aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes, aandacht voor groen en duurzaamheid, een goede prijskwaliteitverhouding, convenience voor alle partijen en een coach als verbindende factor. Er zijn momenteel Upkot faciliteiten in 8 Belgische steden.



In 2018 werd Upliving gestart, half ingerichte appartementen die voor korte termijn worden verhuurd aan jonge professionelen. Er zijn twee projecten in Gent en één in Brussel. In 2021 volgt dan Upoffiz, een state-of-the-art kantorenconcept dat eerst start aan de Loop in Gent en later ook in de Wetstraat in Brussel.