NIEUW – Echtpaar Belsack boekt forse winst en stapt in hotelvastgoed

 

Koenraad Belsack en Nele Van Damme

Het gaat hard voor Koenraad Belsack en zijn echtgenote Nele Van Damme. Beide zijn CEO van hun Gentse bedrijf Upgrade Estate, een specialist in het realiseren en beheren van huisvesting voor studenten en young professionals. Het voorbije boekjaar, dat afsloot op 31 maart van dit jaar, boekte Upgrade Estate een winst van 10,6 miljoen euro tegenover 4,9 miljoen het jaar daarvoor. Het eigen vermogen van het echtpaar stijgt tot 68 miljoen euro. Over het voorbije boekjaar wordt een dividend uitgekeerd van 2,5 miljoen euro. Ondertussen stapte Nele Van Damme ook in hotelvastgoed, met name in Blankenberge.



Upgrade Estate maakt zich sterk dat het werkt met geïntegreerd beheer van de panden die ze verhuren. Dat staat dan voor aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes, aandacht voor groen, een sterke prijs-kwaliteit verhouding, convenience voor huurder en investeerder én een ‘wooncoach’ als verbindende factor. In totaal beheert de groep meer dan 20 projecten, de meeste onder de naam Upkot bestemd voor de verhuur als studentenkamers. Zo huisvest de groep meer dan 2.500 huurders. De financiering van de projecten verloopt over banken maar ook over private financiers. Die moeten wel minimum 110.000 euro inbrengen, wat in grote lijnen overeenkomt met de prijs van één studentenkamer. 

Ondertussen lezen we in het magazine “West-Vlaanderen werkt” dat Nele Van Damme met vennootschap Futuredome het vastgoed heeft overgenomen van drie hotels in Blankenberge. Het gaat dan om Hotel Saint-Sauveur, Hotel Azaert en Hotel Moby Dick. Van Damme nam dat vastgoed over van de groep WP Hotels & Events van Ann Fransen, een snelgroeiende hotelexploitant van kusthotels onder meer bekend als eigenaar van het revuetheater Het Witte Paard in Blankenberge. Nele Van Damme benadrukt wel dat haar engagement rond het hotelvastgoed in Blankenberge een private investering is die los staat van Upgrade Estate. Futuredome staat voor een geïnvesteerd vermogen van 10 miljoen euro.