NIEUW – Elodie Seys waardeert haar interimbureau Ago Jobs & HR op 114 miljoen euro

Elodie Seys
Elodie Seys

Haar naam zegt u wellicht weinig. De Kortrijkse Elodie Seys komt zelden tot nooit in de pers. Toch bouwde ze haar Ago Group uit tot een volwaardig HR dienstenbedrijf, gespecialiseerd in interim, selectie en loonbeheer, goed voor 100 kantoren in België en 5 in Frankrijk. Haar groep staat voor een omzetcijfer van 280 miljoen euro en een nettowinst van 6,6 miljoen euro. Seys brengt haar bedrijf nu onder in de nieuwe holding The People Panel. De dienstengroep krijgt daarbij een waardering mee van 114 miljoen euro.

Ago Jobs & HR biedt alle diensten aan inzake interim, personeelsbeleid en -selectie. Vanuit de West-Vlaamse uitvalsbasis wordt heel Vlaanderen bereikt, met een opmerkelijke aanwezigheid van 5 kantoren in Noord-Frankrijk. Daarmee speelt Ago ook in op de nood aan werknemers in West-Vlaanderen die vanuit Frankrijk wordt ingevuld.



Ago was tot nu via de tussenstructuur AIB in handen van de gesloten vennootschap Melisande. Elodie Seys brengt die aandelen van Melisande nu in in de nieuwe holding The People Panel. Dat gebeurt in een dubbele beweging. Vooreerst wordt de helft van Melisande samen met een banklening van 10 miljoen euro als kapitaalverhoging in natura ingebracht voor een bedrag van 52 miljoen euro. Daarna verkoopt Seys de andere helft van Melisande aan The People Panel voor een bedrag van 62 miljoen euro. Meteen is Ago Jobs & HR daarmee ondergebracht bij de NV The People Panel. Het is niet meteen duidelijk of deze operatie de voorbode is van andere bewegingen in de structuur van Ago. Elodie Seys is momenteel in het buitenland en kon niet worden bereikt voor commentaar. De interimsector kende de voorbije jaren heel wat verschuivingen in een gedeeltelijke consolidatiebeweging van de sector.