NIEUW – Interimgroep Intys is 22 miljoen euro waard

Michel Van Hemele

De interimgroep Intys wordt gewaardeerd op 22 miljoen euro. Dat blijkt uit de intrede van de Franse groep Omnes in het kapitaal van Intys. De Fransen leggen 11,3 miljoen euro cash op tafel als kapitaalverhoging om 33 % nieuwe aandelen van de groep te verwerven. Intys wil de nieuwe middelen aanwenden om door te groeien tot een gespecialiseerde Europese speler. Het interimbedrijf is voor meerderheid in handen van Michel Van Hemele en Philippe Metz. De eerstgenoemde is bekend als vroeger CEO van het uitzendbedrijf Creyf’s Interim, nu Start People, en van de cateraar Carestel, nu Autogrill. Daarnaast is hij nog voorzitter van familiale bierbrouwer Duvel Moortgat.

Na Carestel werd Van Hemele actief in de hr- en consultingwereld door de divisie interimmanagement van EY over te nemen. Zijn groep bestaat nu uit onder meer de consultant Intys en de hr-bedrijven Talentus en Intys HR. Samen hebben ze 640 mensen in dienst, deels als zelfstandigen. Veruit de grootste tak, met 400 werknemers in België, Frankrijk en Luxemburg en een verwachte omzet dit jaar van 36 miljoen euro, is het consultingbedrijf Intys. Dat werd in 2007 opgericht door Van Hemele en Philippe Metz. Intys is actief in de farmasector, de industrie, de energie en de bank- en verzekeringswereld. Het ondersteunt 80 grote klanten, vooral internationale bedrijven.



Intys is nu nog voor 49 % in handen van Van Hemele die het bedrijf controleert via zijn Luxemburgse holding Greenwich Consult. De cash die Omnes inbrengt voor de operatie zal dienen om verder te groeien door nieuwe overnames. Intys heeft sinds 2016 al vijf acquisties gedaan, onder meer van de consultingtak van de betaalspecialist Clear2Pay en de fraudebestrijder Vadis Technologies.