NIEUW – Falcon Fund trekt waardering Actum groep fors omhoog tot 75 miljoen euro

(Foto: Pixabay)

De durfkapitalist Falcon Fund, in handen van de familie Van Cauwenberge, heeft haar participatie in de Actum groep ondergebracht in de nieuwe holding De Acto Invest. Actum, een specialist in onderhoudswerkzaamheden bij productiebedrijven en het vervaardigen van staalconstructies, wordt daarbij gewaardeerd op 75 miljoen euro. Een wel erg hoge waardering voor een bedrijf dat nu nog in de boeken staat voor een bedrag van 26 miljoen euro. In een korte reactie zegt Falcon Fund topman Koen Perdu dat het gaat om een interne herschikking die geen deel uitmaakt van een andere of volgende operatie. Falcon Fund stapte in 2016 in Actrum en controleert 55 % van de groep. 45 % is in handen van de familie Catteau.

Actum werd in 2002 opgericht door de familie Catteau onder de naam Actum Services. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Poperinge met vestigingen in Brugge, Wetteren en Olen. Het is actief in onderhoud en herstellingen van installaties, opsporen van elektrische storingen, aanpassen van productieprocessen, plaatsen van metaalstructuren en monteren van productielijnen. Het bedrijf was tot nu overkoepelt door de holding Artimmo Invest waar het op de balans een waarde meekreeg van 26 miljoen euro. Het is nu precies Artimmo Invest die wordt ondergebracht in de nieuwe holding De Acto Invest.



Falcon Fund is voor meerderheid in handen van de West-Vlaamse familie Van Cauwenberge. Die heeft haar industriële basis in de laminaatindustrie en diversifieert met Falcon Fund in Vlaamse KMO’s. De durfkapitalist is ondergebracht in de holding Belinvest. Die keerde de voorbije twee jaar 11,5 miljoen euro aan dividenden uit.