Familie Van Cauwenberge [172]

Joost Van Cauwenberge

Vermogen € 151 151 000
Gekend als Vanca
Activiteit Laminaatverwerking
Inplanting Gullegem (W-Vl)
Tendens Stijgend
Huidige positie 172


Het bedrijf Vanca Belgium werd in 1969 opgestart door Paul Van Cauwenberge. Vanca is uitgegroeid tot specialist op vlak van melamine, laminaten en massieve kunststofplaten met de merken Fundermax, Arpa, Oberflex en Homapal. Het productengamma bestaat uit een ruim assortiment melamine, laminaten, massieve laminaten en fineren voor allerlei interieurtoepassingen. Vanca is ook actief als in de gevelbekleding met HPL-panelen. Naast het exclusief verdelen van bovenvermelde merken is Vanca ook actief met de vlakverlijming en postformeren tot zagen, frezen, afwerken van kanten.

Na het overlijden van Paul Van Cauwenberge in 2006 kwam het bedrijf in handen van de broers Geert en Joost Van Cauwenberge. Die laatste kwam in de belangstelling als deelnemer aan de autorally Paris-Dakar. De voorbije jaren beperkt hij zich tot old timer rally’s.

Sedert de eeuwwisseling diversifieert de familie haar vermogen via investeringen in Vlaamse KMO’s. Die investeringen lopen over zes investeringsvehikels die allen lopen onder de naam Falcon Fund. De Van Cauwenberges willen daarbij niet optreden als “indringers” in het bedrijf waarin ze participeren. Ze zien hun rol als ondersteunend voor het bestaande management.