Familie De Pauw (Montea) [146]

Dirk De Pauw

Vermogen € 152 616 000
Gekend als Montea
Activiteit Vastgoed
Inplanting Aalst
Tendens Stijgend
Huidige positie 146


De broers Pierre en Jos De Pauw kochten in de jaren zestig magazijnen op om die vervolgens te verhuren. Eind jaren zeventig gingen ze in de sector van logistiek en semi-industrieel vastgoed elk hun eigen weg. De kinderen van Jos De Pauw brachten midden 1999 hun belangen onder in de vastgoedbevak WDP. Dat biedt fiscale voordelen. Een bevak is vrijgesteld van vennootschapsbelasting als hij aan enkele voorwaarden voldoet: 80 procent van de operationele winst moet elk jaar uitgekeerd worden en een gebouw mag niet meer dan 20 procent van de portefeuille uitmaken.

De inbreng in WDP heeft de familie Jos De Pauw geen windeieren gelegd. De koers van WDP steeg fors. De familie Pierre De Pauw zou dat graag nadoen. ‘We willen hetzelfde groeiverhaal schrijven als WDP’, zegt Dirk De Pauw, de zoon van Pierre en de gedelegeerd bestuurder van Montea dat in 2006 naar de beurs trok.

Montea werd na WDP de tweede vastgoedbevak die zich volledig toelegt op logistiek vastgoed (magazijnen), gespecialiseerd in het verhuur, de ontwikkeling en de aankoop van logistieke en semi-industriële gebouwen in België en Frankrijk. Deze activaklasse biedt de hoogste rendementen binnen de vastgoedsector. Montea – More than warehouses – biedt meer dan alleen opslagruimtes. ‘We willen onze huurders flexibele en innovatieve vastgoedoplossingen bieden. Montea creëert waarde voor haar klanten en aandeelhouders’, zo klinkt het. Op 31 december 2010 telde de portefeuille van de onderneming 392.338 m² verdeeld over 30 sites, voor een totale waarde van 233,45 miljoen euro.