NIEUW – Familie Moortgat financiert familiale overgang balustradebouwer Aluform

De discrete Lokerse familie Moortgat, geen familie van de Duvel-brouwerij Moortgat, heeft de meerderheid genomen in de nieuwe holding Baluhold. Die werd samen opgericht met Frederik Constandt, afgevaardigd bestuurder van Aluform, specialist in het bouwen van aluminium balustrades voor de professionele markt. Moortgat komt tussen bij de familiale opvolging binnen de familie Constandt. Vader Luc Constandt ging 20 jaar terug van start met Aluform en wordt nu opgevolgd door zoon Frederik. Zoon Emmanuel gaat verder met de verandabouwer Decoranda terwijl zoon Ludo met Difralu de particuliere markt bewerkt.



Vader Luc Constandt ging van start als plaatser van aluminium ramen en deuren maar begreep al snel dat er meer toegevoegde waarde te realiseren was met de specialiteit van aluminium balustrades. Nu staat het bedrijf voor een jaarlijkse capaciteit van 40.000 lopende meter balustrades. Die vindt zijn afzet hoofdzakelijk in de projectmarkt, het grootste deel voor nieuwbouw, een kleiner deel voor renovatie. Aluform staat voor een brutomarge (inkomsten min kosten) van 3,5 miljoen euro en een cashflow van 1,5 miljoen euro. Er werken iets meer dan 40 mensen voor het bedrijf. In 1994 ging broer Emmanuel van start met Decoranda, een bouwer van veranda’s en terrasoverkappingen in aluminium. Dat bedrijf beschikt over toonzalen in Oostakker en Knokke.

Vader en zoon Karel en Jochen Moortgat profileren zich met hun holding Sufina als een onafhankelijke en discrete familiale investeringsmaatschappij die zoekt naar partnerships op lange termijn met mede-aandeelhouders en management. Daarbij doen ze geen beroep op externe investeerders. Binnenkort betrekt Sufina nieuwe kantoren in het Waregem Business Park.