NIEUW – Geloof van ‘We are Jane’ in webwinkel Pit&Pit is 10 miljoen euro groot

Muriel Uytterhaegen, Conny Vandendriessche en Eline Talboom (Foto: RV)

We Are Jane’, het investeringsfonds voor en van vrouwelijke ondernemers, heeft 10 miljoen euro kapitaal gepompt in de nieuwe holding Pittig. Die overkoepelt de kruidenwebwinkel Pit&Pit. De oprichters van de webwinkel, Niels Wijnen en Dorien Verhoeven, brengen hun zaak in voor 2,5 miljoen euro. Pit&Pit biedt om en bij 2.000 natuurlijke keukenproducten aan. De nieuwe middelen moeten internationale expansie van de internetwinkel mogelijk maken. Voor ‘We are Jane’, een fonds opgezet door Conny Vandendriessche, gaat het om de eerste majeure investering. Na vier kapitaalrondes beschikt het fonds over 54 miljoen euro aan eigen kapitaal.

Niels Wijnen en Dorien Verhoeven begonnen in 2006 een fysieke handel in kruiden. In 2010 werd overgeschakeld naar volledige online verkoop. Pit&Pit biedt meer dan 2.000 natuurlijke producten aan, van keuken- en gezondheidskruiden over superfoods en noten en oliën tot zoetstoffen en ook thee en koffie. Met het bedrijf groeide ook het aantal vennootschappen mee. We kregen zicht op 7 vennootschappen die allen betrokken zijn bij Pit&Pit. Naar eigen zeggen staat de webwinkel voor een rendabele omzet van 7 miljoen euro. De afgelopen 10 jaar groeide Pit&Pit uit tot de grootste webwinkel van gezonde voeding in België en Nederland.



We are Jane’ is het eerste Belgische investeringsfonds 100% van vrouwen voor vrouwen. Het fonds ging van start in juni 2019. Met dit fonds willen Conny Vandendriessche (Accent Jobs, House of HR, Stella P), Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (allebei ex-Gimv) KMO’s helpen verder te groeien. ‘We Are Jane’ biedt ook een hands on management. Het fonds haalde middelen op bij klassieke institutionele financiers maar ook bij onder meer Ann Claes (mede-eigenaar kledingketen JBC), Anne Dossche (eigenaar restaurantketen Colmar) en Marcia De Wachter (ex-directeur en vice-gouverneur van de Nationale Bank). Uytterhaeghen en Talboom zijn bestuurder bij Pittig. Eerder stapte het fonds al in het kapitaal van Medipartner, een bedrijf dat in opdracht van farmabedrijven producten promoot bij artsen en apotheken.