NIEUW – Jan Ollevier gelooft in nieuwe naam en superdividend van 25 miljoen euro

De immer discrete distributeur van badkamers en meubilair Jan Ollevier heeft zijn winkelketen Overstock in een nieuw marketingkleedje gestoken. De holding boven de verkoper van tuinmeubelen en interieurmeubelen heeft zijn naam gewijzigd van het nogal droge ‘Legio’ in het meer appetijtelijke ‘Beliving’. Tegelijkertijd werd het concept ‘Exterioo Tuinmeubelen’ gelanceerd. Dat staat dan voor “De nieuwe conceptstore by Overstock Garden waarbij beleving centraal staat.” De centrale holding van de hele groep van Jan Ollevier heeft zijn boekjaar dat afliep in september vorig jaar afgerond met de uitkering van een dividend van 35 miljoen euro. 9,3 miljoen daarvan gaat naar de durfkapitalist Vendis Capital die 26 % controleert van het bedrijf. Jan Ollevier incasseert een bruto dividend van 25, 6 miljoen euro.



Exterioo richt zich tot de betere klant van tuinmeubelen, ‘waar design en comfort elkaar ontmoeten’. Overstock Garden en Interieur blijft de brede consumentenmarkt bewerken. De keten van badkameraanbieders blijft bestaan onder de naam X²O. Het voorbije boekjaar per eind september 2020 haalde de groep een globale omzet van 252 miljoen euro tegenover 178 miljoen het jaar daarvoor. De cash flow steeg van 26 miljoen naar 53 miljoen euro. Een netto verlies van 1 miljoen euro in het boekjaar 2018-2019 werd omgebogen in een netto winst van 19,6 miljoen euro. Corona lijkt dus probleemloos voorbij te gaan aan het bedrijf van Jan Ollevier.

Vorig jaar richtte Ollevier Jan Ollevier de nieuwe vennootschap WDPort of Ghent Big Box op waarvan hij 51 % controleert. Die gaat in de Gentse havenzone een nieuw logistiek magazijn bouwen van om en bij 160.000 m² of goed 50 voetbalvelden uit te brieden tot maximaal 240.000 m². Het logistieke gebouw zal het centrale opslag- en verdeelpunt worden voor de 80 winkels van Olleviers bedrijven in België en Nederland. Vendis Capital neemt 20 % van de venture terwijl de overige 29 % in handen is van logistiek specialist WDP Warehousing van de familie De Pauw. Het is ook die laatste die het project zal uitvoeren. Big Box vergt een investering van 80 miljoen euro.