NIEUW – Kristof Dossche zet expansieve groei verder met Duitse overname tot 1 miljard groepsomzet

Kristof Dossche (Foto: RV)

Kristof Dossche heeft met zijn gelijknamig familiaal bedrijf uit Deinze zijn Duitse concurrent Mühle Rüningen overgenomen. Beide bedrijven zijn graaniconen op hun respectieve markten in de Benelux en Duitsland. De maalderijgroep zal nu 600 medewerkers tellen, ruim 2 miljoen ton tarwe vermalen en een omzet van afgerond 800 miljoen euro genereren. Vorig jaar was de groep Dossche goed voor een groepsomzet van 654 miljoen euro, een cash flow van 83 miljoen euro en een netto winst van 35 miljoen euro. Over de voorbije twee jaar keerde de familie een gecumuleerd dividend uit van 28 miljoen euro. Met de Duitse overname gaat Dossche naar een groepsomzet van meer dan 1 miljard euro. Het vermogen van de familie stijgt naar 352 miljoen euro.

Dossche en Mühle Runingen hebben in hun afzonderlijke thuismarkt een sterke positie op vlak van productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding. “De rijke traditie van Mühle Rüningen, gecombineerd met de kracht van hun 5 performante productiesites, past perfect bij het DNA van Dossche Mills.” aldus Kristof Dossche. “Deze strategische overname versterkt onze aanwezigheid op de Duitse markt en ik ben ervan overtuigd dat onze beider sterktes en expertise ons in staat zullen stellen nog beter in te spelen op de marktvraag met een breed & hoogwaardig productassortiment, efficiënte processen en de vertrouwde persoonlijke service die onze klanten van ons verwachten.”



Mühle Rüningen exploiteert vijf molens, gelegen in Gelsenkirchen, Braunschweig, Celle, Ringelheim en Itzehoe, en vermaalt jaarlijks ongeveer 1 miljoen ton graan. De belangrijkste graansoort is tarwe, maar Mühle Rüningen is ook actief in spelt, rogge en biologische graansoorten. Het bedrijf heeft circa 200 werknemers in dienst en behaalde in 2023 een omzet van 350 miljoen euro. Dossche Mills van zijn kant is een van de grootste maalderijen van Europa. Behalve aan industriële bakkerijen, de banket- en voedingsmiddelenindustrie verkoopt Dossche Mills haar producten ook aan ambachtelijke bakkerijen. Eerder realiseerde het bedrijf al overnames in Nederland en Frankrijk.