NIEUW – Laurent Drion zet de geldkraan van E-Merge open

 

Laurent Drion

Het beleggingsfonds E-Merge ALS keert 3,5 miljoen euro kapitaal uit aan zijn aandeelhouders. Sedert begin 2019 tot op vandaag heeft het fonds zijn kapitaal gehalveerd van 30 miljoen euro naar 15 miljoen euro. E-Merge is zo goed als volledig in handen van Laurent Drion. Naast de bijna 15 miljoen kapitaal keerde E-Merge ALS vorig jaar ook een dividend uit van 1 miljoen euro. 15 % van het fonds is in handen van het hoofdfonds E-Merge. Dat keerde in 2019 een dividend uit van 8,6 miljoen euro. E-Merge werd opgestart door de nu 52-jarige Laurent Drion. De vermogensbeheerder investeert zijn vermogen hoofdzakelijk via deelname in Amerikaanse beleggingsfondsen van het investeerderssyndicaat Angel Fund. Het gaat dan om investeringen tot 1 miljoen dollar in start ups, onder meer actief in internet infrastructuur, e-commerce, telecom, mobiliteit en ruimtevaart. Hij beheert in totaal 200 dergelijke dossiers.



Laurent Drion was één van de belangrijkste aandeelhouders van Skynet, één van de eerste internet providers in België. In 1997 verkocht Drion zijn aandeel in Skynet. Meteen was dat ook de basis van zijn investeringsfonds E-Merge. Een andere belangrijk dossier van Laurent Drion was zijn participatie van 30 procent in Ogone, een leidend betaalplatform op internet. Ogone werd in 2010 verkocht aan het Amerikaanse Summint Partners. E-Merge investeert voornamelijk in start ups. Laurent Drion is de zoon van Pierre Drion, jarenlang topman bij het belangrijkste Belgische beurshuis Petercam, nu opgegaan in de Bank Degroof. 

Op linkedin laat Drion weten dat hij sedert midden 2018 geen nieuwe dossiers meer afsluit. Samen met zijn echtgenote Sophie Cornet heeft hij recent wel het kapitaal van zijn vastgoedvennootschap Immobilière Caracole opgetrokken van 15 naar 25 miljoen euro. Het vastgoedbedrijf is voornamelijk actief in de Waalse hoofdstad Namen.