Laurent Drion [326]

Vermogen € 69 928 000
Gekend als E-Merge
Activiteit Internetinveseringen
Inplanting Brussel
Huidige positie 326


Zegt de naam Skynet u nog iets? Dat was één van de eerste internetproviders in België. Laurent Drion was één van de belangrijkste aandeelhouders van Skynet. In 1997 verkocht Drion zijn aandeel in Skynet. Meteen was dat ook de basis van zijn investeringsfonds E-Merge. Drion ontpopte zich daarbij als een internetpionier pur sang. “In tegenstelling tot durfkapitaalverstrekkers durven wij in ideeën investeren”, zei hij daarover in één van zijn schaarse interviews.

E-merge investeert in start ups “Het risico is hoger, de instapprijzen lager” aldus Drion die de zoon is van Pierre Drion, jarenlang topman bij het belangrijkste Belgische beurshuis Petercam, nu opgegaan in de Bank Degroof. En Laurent leerde nog iets van zijn vader. “We blijven liever privé, zegt hij. Zodra je derden binnenhaalt, moet je in detail rapporteren en wordt alles omslachtiger.”

Een andere grote slag van Laurent Drion was zijn participatie van 30 procent in Ogone, een leidend betaalplatform op internet. Ogone werd in 2010 verkocht aan het Amerikaanse Summint Partners. Aandeelhouders van Ogone waren toen de oprichters van het bedrijf, Thierry Pierson en Harold Mechelynck, elke goed voor 20 procent, de Compagnie Centrale van Jean-Marie Josi (14 %), E-Merge en Laurent Drion (30 %)  en het duo Jean Zurstrassen et Grégoire de Streel (elk 8 %). De twee laatstgenoemde investeerders kende Drion nog als collega aandeelhouders van Skynet. Samen met Josi liggen beiden ook aan de basis van de internetbank Keytrade.