NIEUW – Limburgse architect Alfredo De Gregorio zet zijn kasteel Borghof te koop

Een kasteel, ingericht als privéwoonst, met B&B, een fitness en een wellnessgedeelte. Aansluitend 1.230 m² landschapskantoren met 2 vergaderzalen. Dat alles op een domein van 5,5 hectare waarvan 2,5 hectare park en 3 hectare boomgaard. Dat is het kasteel Borghof in Piringen, een kerkdorp van Tongeren. De gekende architect Alfredo De Gregorio kocht het kasteel in 2007 en restaureerde het volledig. In 2011 bracht hij er zijn architectenbureau in onder. Het kasteel zelf werd ingericht als woonhuis met een luxe bed and breakfast. Ooit noemde De Gregorio het kasteel zijn eigen spaarpot. Nu is het blijkbaar tijd die spaarpot open te breken.



Kasteel Borghof heeft een geschiedenis die teruggaat tot in het begin van de 19de eeuw. De exacte bouwdatum van het kasteel is niet te achterhalen. Het kasteeldomein kwam in elk geval tot stand in de tijd van Napoleon. Ene meneer Julliot uit zijn gevolg heeft het omstreeks 1820 gebouwd. Einde 2007 werd het opgekocht door Alfredo De Gregorio. Eerst werden het verwaarloosde park en de hoogstamboomgaard gerestaureerd vervolgens de boerderijgebouwen, waar het architectenbureau in juni 2011 zijn intrek nam. Het kasteel werd ingericht als privéwoonst, met B&B, een fitness en een wellnessgedeelte. In 2017 werd het domein ondergebracht in de vennootschap NV Kasteel Borghof.

Het hele domein heeft een oppervlakte van 5,5 ha. Het park is 2,5 ha groot en opgebouwd rond de oude parkstructuur met eeuwenoude bomen, zoals de 170 jaar oude en 35 meter hoge Liriodendron. De hoogstamboomgaard is 3 ha groot. Het kasteel wordt aangeboden op de website van de makelaar Hillewaere. U kan hieronder kennismaken met kasteel Borghof.