NIEUW – Marc Coucke en ‘kotkoning’ Christian Teunissen trekken met Désirée naar Oostende

Vlnr: Christian Teunissen, Frederik Snauwert, Roger Van Damme en Marc Coucke voor Désirée Durbuy. (Foto: RV)

De badstad Oostende moet na Durbuy en Antwerpen de derde inplantingsplaats worden van de nieuwe tearoom keten Désirée. Die werd in 2019 opgestart op initiatief van Christian Teunissen, de referentie aandeelhouder van de vastgoedgroep Xior. Die laatste beheert in Europa bijna 12.000 studentenkamers. Marc Coucke is sedert 2015 één van de stabiele investeerders in het beursgenoteerde bedrijf. Teunissen kocht in 2019 in het centrum van Antwerpen het pand waarin de vestiging van de vroegere tearoom Désiré de Lille was ondergebracht. Hij nam de exploitatie over en schakelde daarbij Njam-chef Roger Van Damme is. Samen met Marc Coucke werd de eerste nieuw gedoopte Désirée opgestart in het horeca complex van Coucke in Durbuy. Kort daarna volgde de restyling in Antwerpen. Nu komt er dus een nieuwe vestiging in Oostende.

Désirée Durbuy zag het licht in 2019. De nieuwe vennootschap kreeg een kapitaal mee van 2 miljoen euro, voor gelijke delen in handen van de holdings Silex en Are³. Die laatste, in handen van Marc Coucke, bracht het vastgoed van Durbuy in waar Désirée is gevestigd. Dat was goed voor 1,5 miljoen euro. Silex bracht 0,5 miljoen euro aan. Silex is voor 75 % in handen van Christian Teunissen en voor 25 % van Frederik Snauwaert, eveneens aandeelhouder van Xior. De nieuwe Désirée Oostende krijgt 0,625 miljoen euro kapitaal mee, voor gelijke delen in handen van beide partners. Bedoeling is dat er op termijn een zestal vestigingen van Désirée komen.



Onder de naam Roxi beheert Teunissen ook een eigen hotelformule. Op vraag van de Franstalige universiteit UCL Brussel moest hij één derde van 300 studio’s bestemd voor studenten beschikbaar houden voor kort verblijf voor gastprofessoren, tijdelijke studenten en ouders. Daarop bouwde hij een hotel uit met een gemeenschappelijke receptie met het studentenverblijf, een formule die later ook elders werd toegepast. Teunissen is verder ook eigenaar van Château de Vignée in Rochefort, een tot luxehotel getransformeerde vierkantshoeve met een wellness en een gastronomisch restaurant. Om de locatie tot een hoger niveau te tillen, haalde hij manager Yannick Bouts weg bij het sterrenrestaurant La Butte aux Bois in Lanaken.