NIEUW – Marc Coucke pompt 10 miljoen euro in “Sanglier des Ardennes”

Marc Coucke (midden) met links van hem zijn zakenpartner Bart Maerten en rechts chef Wout Bru. (Foto: Belga Images)

Marc Coucke heeft het kapitaal van zijn vennootschap ‘Le Sanglier des Ardennes’ opgetrokken met 10 miljoen euro naar 12 miljoen euro om daarna 5 miljoen euro verlies af te boeken. ‘Le Sanglier des Ardennes’ staat voor het sterrenrestaurant in het Ardeense Durbuy dat wordt geleid door chef Wout Bru. Het complex omvat ook het nieuwe gelijknamige vijf sterren hotel met 65 kamers. De site werd zwaar getroffen door de overstromingen van 13 juli 2021. Die natuurramp kwam er kort nadat het hotel zijn deuren heropende na de corona lockdown. De wateroverlast trof in eerste instantie het hotel dat iets dieper is gelegen dan het restaurant. De schade na de ramp werd begroot op iets meer dan 4 miljoen euro, een bedrag dat ook werd uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij.

Het jaar 2021 staat gekenmerkt als een nieuw rampenjaar na het coronajaar 2020. Het hotel sloot de deuren van 1 januari 2020 tot 1 april 2020. Daarna werd het heropend met catering voor alleen de kamers. Op 1 mei heropenden de restaurants voor het publiek. Om op 13 juli van dat jaar getroffen te worden door de zware overstromingen van de Ourthe die door de gemeente Durbuy loopt. Toch kon de vennootschap haar omzet verdubbelen tegenover 2020 tot 13 miljoen euro. De afschrijvingen na de overstromingen liepen op tot 5 miljoen euro. Het verlies bedroeg 1,8 miljoen euro tegenover 2 miljoen het jaar daarvoor.



Le Sanglier des Ardennes wordt gefinancierd door de holding Alychlo van Marc Coucke. De vennootschap mag niet worden verward met “Le Sanglier des Ardennes by Bru”. Die laatste is een dochter van “La Petite Merveille”, het pretpark dat in handen is van Coucke en zijn zakenpartner in Durbuy Bart Maerten. Chef Wout Bru stapte mee in het kapitaal van die vennootschap die verschillende restaurants exploiteert die in handen zijn van zowel Coucke als Maerten. Het beheer van toeristische investeringen in Durbuy werd door Coucke overgedragen aan Pieter Bourgeois, CEO van Alychlo.