NIEUW – Oplichters misbruiken Marc Coucke in bitcoin scam

Ik ben succesvol geworden omdat ik snel en zonder aarzeling nieuwe kansen grijp. En op dit moment verdien ik het meeste geld met een programma voor het automatisch handelen in cryptovaluta dat Bitcoin Investor heet. Het is de grootste kans die ik in mijn hele leven heb gezien om snel een klein fortuin op te bouwen. Ik druk iedereen op het hart om snel gebruik van deze kans te maken voordat banken deze mogelijkheid blokkeren.” Dat zou Marc Coucke gezegd hebben in een interview op de RTBf. Maar de nieuwsfeed daarover op de url “thebroadwaycheese.com” is pure oplichting. In Nederland troggelden oplichters bijna 2 miljoen euro af van naïeve goudzoekers. Nu is blijkbaar België aan de beurt. En wie dan beter te misbruiken dan de excentrieke miljardair Marc Coucke.Het ziet er uit als een authentiek persbericht, voorzien van foto’s en talrijke media-logo’s. In een interview met het RTBf programma “On n’est pas de pigeons” zou Marc Coucke gezegd hebben dat hij rijk is geworden door te speculeren op bitcoins. In het artikel staan talrijke actieve links naar een website op de url “yoyo-framework.com”. Einddoel is dat de in de val gelokte lezer zijn e-mail adres doorstuurt waarna hij aangemaand wordt geld te storten. Daarbij wordt gezegd dat je in 80 tot 90 % van de gevallen winst zal maken. Natuurlijk verlies je bij de eerste investering. Maar je moet vooral volhouden, is de boodschap.

Marc Coucke gaf nooit een interview aan de RTBf over bitcoins. Wanneer hij al zou beleggen in bitcoins, zou hij er waarschijnlijk niet mee te koop lopen. In Nederland werd een gelijkaardig schema opgezet met onder meer misbruik van de ondernemer Alexander Klöpping, media tycoon John de Mol Jr., pop star Waylon en TV presentator Humberto Tan. De oplichters verspreiden hun valse artikels onder meer via Facebook en Instagram. Ze haalden er 1,7 miljoen euro op.

Een woordvoerder van de investeringsmaatschappij van Marc Coucke stelt dat er nooit wordt belegd in bitcoins. Hun secretariaat kreeg al enkele verontruste mails binnen. Momenteel wordt de zaak er bestudeerd.