NIEUW – Sotheby’s zet huis Guy en Mimi Ullens te koop

De specialist in luxe vastgoed Sotheby’s heeft de villa van Guy Ullens en zijn echtgenote Mimi te koop gezet. Het is voor de villa in Ohain, in het Waalse Brabantse Lasne, dat Nicolas Ullens op 29 maart van dit jaar zijn stiefmoeder dood schoot. De vrouw reed op dat moment weg van de villa. Haar echtgenoot, de vader van de moordenaar, zat naast haar en werd gewond bij de moordaanslag. Volgens het parket was het motief voor de moord een familiaal conflict van financiële aard. Daarbij werd regelmatig verwezen naar de riante villa die op aandringen van Mimi te koop zou worden gezet. De kinderen van Guy Ullens vreesden dat ze daarbij hun deel in het familiaal vermogen in rook zouden zien op gaan.



De villa situeert zich in een park van 11 hectare en biedt een gedurfde architectuur met een sterke esthetische focus. De villa is in 2001 ingrijpend gerenoveerd door architect Corbiau. Op het gelijkvloers is er een grote hal die uitkomt op een eerste ontvangstruimte met open haard, een eetkamer en een volledig uitgeruste keuken. Een tweede tv-kamer en twee kantoren gelegen in een discrete tuin completeren deze vleugel van de villa. De andere vleugel is georganiseerd op verschillende niveaus met grote slaapkamer van ongeveer 100 m² op de begane grond, een eerste slaapkamer, een tweede slaapkamer, een doucheruimte en een dressing. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met hun eigen doucheruimtes, aangevuld met een derde woonkamer. Een klein appartement in de villa bestaat uit een kleine woonkamer met kitchenette en een slaapkamer met doucheruimte. Het tuinniveau biedt een zwembad en een fitnessruimte. Discreet volgt de villa de hellingen van het perceel zodat alle kamers voldoende lichtinval hebben.

Over de motieven van Nicolas Ullens is al heel wat gezegd en geschreven. Vrienden van de familie verklaarden in Paris Match dat Ullens 50.000 euro per maand krijgt van zijn vader, en dat niet voldoende vindt. Ullens zelf reageerde daarop bij monde van zijn advocaten Dimitri de Beco en Jean-Philippe Mayence in een persbericht. “Het is volkomen onjuist dat te beweren. In werkelijkheid heeft hij al bijna tien jaar geen enkele euro van zijn vader meer ontvangen.” In het persbericht benadrukken de advocaten dat geld niet het motief voor de moord was. “De daad van onze cliënt is niet het gevolg van een vraag om geld die zou geweigerd zijn, maar hij was gedreven door veel diepere en complexere menselijke gevoelens, die wij te gepasten tijde zullen toelichten.” De advocaten van Ullens sturen hun persbericht naar eigen zeggen omdat zij “vaststellen dat er dagelijks persartikels verschijnen die veelal volstrekt onjuiste informatie bevatten”.

Bekijk hier de beelden van de villa op de website van Sotheby’s.

Luister hier naar een interview dat Ludwig Verduyn van De Rijkste Belgen eerder gaf aan Radio 1 over het dossier: