NIEUW -Stromae overbrugt muziekinkomsten met mode-dividend van 1,8 miljoen euro

Stromae (Foto: Instagram)

Mosaert, de muziekvennootschap van Paul Van Haver, aka Stromae, kende een financieel rustig jaar 2021. In maart lanceerde Van Haver zijn langverwachte derde album ‘Multitude’. Dat werd meteen een groot succes met dubbel platina in België, een opmerkelijke passage op Coachella, tv-optredens in Amerika én een exclusieve uitnodiging voor het Met Gala. In afwachting dat de auteursrechten daarvan terecht komen bij Mosaert werkt Van Haver samen met zijn echtgenote Coralie Barbier aan zijn eigen modelijn die is ondergebracht in de vennootschap Mosaert Label, een dochter van Mosaert. Met Mosaert Label incasseerde Van Haver de voorbije twee jaar een gecumuleerd dividend van 1,8 miljoen euro. Zijn vermogen staat op 12 miljoen euro, goed voor de Rijkste Belgische entertainer. Een recente overeenkomst met Warner Chappell Music moet nu zijn verkoop in het buitenland verder onderbouwen.

Stromae is een van de belangrijkste Franstalige artiesten ter wereld, met meer dan vijf miljoen verkochte albums, meer dan 300 internationale concerten en een catalogus die 6,5 miljard streams heeft gegenereerd, zo weten ze bij Warner Chappell Music. De Amerikaanse gigant sloot een contract af waarbij het de promotie op zich neemt van Stromae buiten België. Eerder deden ze dat ook al met de erven van Jacques Brel. Binnenkort start Stromae zijn internationale tournée in Canada en de VS. De muzikant koppelt daarbij zijn muziekcarrière aan het modewerk dat hij samen uitwerkt met zijn echtgenote. Zijn verschijning in mei dit jaar op het Met Gala is daar een sterk voorbeeld van. Hij verscheen op het jaarlijkse evenement onder leiding van Vogue -hoofdredactrice Anna Wintour in een opvallend geruit pak, een creatie van zijn eigen Mosaert-label. Hij combineerde zijn op maat gemaakt pak met opvallend vest dat het midden houdt tussen klassieke getailleerde blazer en cape. Daarbovenop een wit hemd, toegesnoerd met een juweel van Cartier.



Mosaert Label is het werk van Paul Van Haver en zijn echtgenote maar ook samen met zijn broer Luc. “We hebben de luxe om pas een collectie te lanceren wanneer ze helemaal klaar is. We zijn niet gebonden aan tijd. Net omdat we een creatief label zijn dat naast mode ook muziek en videoclips maakt, geeft ons dat veel vrijheid. Daarom zijn er ook geen capsules nu, omdat ik het zo druk heb met de liveconcerten van Stromae.” vertelde zijn echtgenote Coralie recent aan Het Laatste Nieuws.