NIEUW – Superdividend van 7,7 miljoen euro en generatiewissel bij de familie Poulet (die een family office opstart)

Bryan Poulet (Foto: LinkedIn)

De Brusselse familie Poulet verkocht in 2019 haar Belgische elektroketen Krëfel aan de Franse groep Boulanger. Dat leverde om en bij 200 miljoen euro op. Nu heeft de familie haar holding Fidusca omgevormd tot een family office die vooral investeert in commercieel vastgoed. In Meise wordt een eerste investering afgewerkt in residentieel vastgoed. Die omvorming gaat gepaard met de realisatie van enkele meerwaarden via de herschikking van bestaand vastgoed. Voor Fidusca betekent dat over het boekjaar 2021 een uitzonderlijke opbrengst van 18 miljoen euro en een dividend van 7,7 miljoen euro. Meteen treedt ook een nieuwe generatie naar voren van de immer discrete familie Poulet.

De Krëfel keten, goed voor 75 winkel in België en 10 in Luxemburg, werd geleid door Marc Poulet en zijn neef Laurent. Die schuwden elke media aandacht. Hun opvolgers Bryan en Nathan Poulet zijn wel terug te vinden op de digitale media. Nathan Poulet is CEO van Napo, een restaurant met 100 plaatsen gehuisvest in het Buro & Design Center in Brussel. Bryan Poulet staat dan weer aan het hoofd van de family office Fidusco Group. Om die laatste te creëren werd het vastgoed van de familie herschikt waarbij de sub-holding Pubinvest gekapitaliseerd werd met bijna 70 miljoen euro. Vorig jaar keerde Fidusco ook al 10 miljoen euro kapitaal uit. 



Fidusca Group wil zich als family office toeleggen op commercieel vastgoed dat gevestigd is in de periferie. De groep brengt daarbij een aantal bedrijven samen die actief zijn in België en Luxemburg. Het gaat dan om Assurimmo, BdotA, Fidusca, Hoefman, Immo Humbeek, MD Meubels en Pubinvest. De panden die eigendom zijn van Fidusca Group zijn voornamelijk gelegen in een winkelomgeving van winkelcentra. De familie besliste recent om haar portfolio te gaan uitbreiden met een eerst residentieel project dat zal gebouwd worden in Meise.