NIEUW – Turbo’s Hoet doorbreekt omzet kaap van half miljard euro

De groep Turbo’s Hoet (TH), verdeler en dienstenverzorger van vrachtwagens, sloot vorig jaar af met een omzetgroei van 14 %. Die omzet komt daarmee uit op 533 miljoen euro, voor het eerst meer dus dan een half miljard. De netto winst steeg van 10,3 naar 11,1 miljoen euro. De groep, met hoofdzetel in het West-Vlaamse Hooglede, is voor gelijke delen in handen van de familie Hoet en familie Ackermans & van Haaren. Met de verkoop van om en bij 1.000 nieuwe trucks is TH Group de grootste truck dealer in België. In totaal verkocht de groep in eigen land 4.600 nieuwe bedrijfsvoertuigen, een stijging van 19 % tegenover 2017.



Zowel in Bulgarije als in Wit-Rusland is TH met Daf marktleider, in Bulgarije met een marktaandeel van 20 % of 700 verkochte Daf trucks en in Wit-Rusland met een marktaandeel van 34 %. In Rusland echter liep het marktaandeel van Daf terug van 13 naar 10 % onder meer wegens het ontbreken van assemblage faciliteiten. Voor dit jaar verwacht TH een beter resultaat, ook al omdat het in mei vorig jaar invoerder is geworden in Rusland van Ford trucks. De vloot van TH Lease breidde in 2018 dan weer uit van 4.100 naar 4.500 voertuigen.

Na 4 jaar van aanzienlijke groei verwacht TH dat de Europese markt voor bedrijfswagens van meer dan 16 ton zal afkoelen. De gemiddelde vooruitzichten voor de Europese markt in 2019 voorzien in een daling van 19 %. Toch verwacht TH ook in 2019 te groeien, mede dank zij de verwerking van een aantal overnames en uitbreidingsprojecten. Zo werd vorig jaar in het GH Luxemburg een nieuwe concessie voor Iveco geopend.