NIEUW – We Are Jane investeert met Karen Breugelmans in HR

V.l.n.r.: Karen Breugelmans, Wim Morbée, Vanessa Bolsens, Conny Vandendriessche, Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (Foto: RV)

Het Belgische investeringsfonds van en voor vrouwen We Are Jane heeft samen met Karen Breugelmans de nieuwe Fenix Holding opgericht. Die krijgt een kapitaal mee van 2,6 miljoen euro en is voor 60 % in handen van We Are Jane. 20 % wordt ingebracht door Karen Breugelmans. Die laatste bouwde Fenix Consulting uit als HR specialist inzake talent management met de focus op een gepersonaliseerde aanpak. Boegbeeld van We Are Jane is Conny Vandendriessche. Zij is nog steeds aandeelhouder van Accent, het uitzendbedrijf waarvan ze mee de oprichtster is. Ze is dus welbekend met alles om en rond het HR gebeuren. Ook de huidige Fenix partners Wim Morbee en Vanessa Bolsens stappen in het kapitaal van de nieuwe holding voor respectievelijk 15 en 5 %.

We Are Jane is het eerste Belgische investeringsfonds 100% van vrouwen voor vrouwen. Het fonds ging van start in juni 2019 en weegt 54 miljoen euro, geld dat werd opgehaald bij institutionele en individuele investeerders. Met dit fonds willen Conny Vandendriessche (Accent Jobs, House of HR, Stella P), Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (allebei ex-Gimv) KMO’s helpen verder te groeien. We Are Jane steunt niet enkel financieel, maar geeft ook advies, denkt mee en wil inzetten op de input van een community van onderneemsters.Fenix Consulting is dan weer één van de leiders in België op het gebied van assessments met een mix van persoonlijke aanpak en digitalisering. Fenix staat bedrijven bij in het rekruterings- en loopbaanproces om het juiste talent te vinden en binden, en om de groei en ontwikkeling van medewerkers te garanderen. De komst van We Are Jane moet het bedrijf toelaten verder te investeren in de ontwikkeling van digitale HR-tools.

Eén van de partners in Fenix is Wim Morbee. Die werkte als HR consultant bij SD Worx en GITP. Dat laatste bedrijf ging later op in Fenix. Naast zijn professionele loopbaan is Morbee ook al meer dan 20 jaar actief in de theaterwereld als schrijver, regisseur en acteur.