NIEUW – Willy Lamaire en Martin Mol stappen in vastgoedfonds van 10 miljoen euro

Martin Mol. (Foto: Mol Cy)

De West-Vlaamse ondernemers Willy Lamaire en Martin Mol stappen beide in het nieuwe vastgoedfonds Reactr. De 75-jarige Willy Lamaire was onder meer eigenaar van het transportbedrijf Soncotra. Martin Mol, 68 jaar, was tot begin dit jaar CEO en eigenaar van Mol Cy, de producent van zware gespecialiseerde voertuigen. Mol verkocht zijn bedrijf in januari 2022 via een management buy out aan drie nieuwe aandeelhouders-managers. Reactr werd opgezet door Laurent Dragonetti en Philippe Donche. Beiden kennen elkaar onder meer van de vastgoedspecialist Forum Estates die mee wordt geleid door Dirk Deroose, de CEO van de bouwgroep van Willy Naessens.

Het bedrijf Mol werd in 1944 opgericht door Gerard en Remi Mol. In 1998 nam Remi’s zoon Martin het roer over. De groep ontwikkelde zich tot een toonaangevende voertuigbouwer en toeleverancier van machineonderdelen met vestigingen in Staden, Kachtem en Nijmegen. Er worden vuilniswagens, trailers en speciale gemotoriseerde voertuigen gebouwd, waaronder gigantische woestijntrucks die in staat zijn boortorens door de Sahara te slepen. Martin Mol stond 47 jaar aan het hoofd van zijn familiaal bedrijf. Begin dit jaar werd hij opgevolgd door drie nieuwe gedelegeerd bestuurders die meteen ook aandeelhouder werden: Alexander Desplentere, Bram Callewaert en Lieven Neuville. Alle drie zijn ze al jaren actief binnen het bedrijf. Desplentere (44) staat in voor de algemene leiding van de activiteit rond vuilniswagens. Callewaert (38) staat aan het hoofd van onder meer de IT-afdeling en Lieven Neuville (53) werkt als technisch-commercieel verantwoordelijke van de voertuigafdeling.



Willy Lamaire bouwde onder meer de bedrijven Unitron en de transportfirma Soncotra uit. Hij is ook de oprichter van Lamco Technology dat bedrijven in moeilijkheden financiert. Het is via Lamco dat hij in Reactr stapt. Een derde investeerders is de Stefaan Soenen, een aannemer uit Oostkamp. Het fonds dat over 10 miljoen euro beschikt, wordt geleid door Laurent Dragonetti. Hij springt in het oog als Limburger in deze constructie die sterk regionaal West-Vlaams gekleurd is.