Onbekende Jean-Pol Boone wordt bestuurder Koning Boudewijnstichting

De raad van bestuur van de gereputeerde Koning Boudewijnstichting (KBS) zit vol zwaargewichten uit de politieke en financiële wereld. Maar met de benoeming van de 41-jarige Luikenaar Jean-Pol Boone (foto) komt daar nu verandering in. Boone is een nobele onbekende ondernemer gespecialiseerd in digitale toepassingen. Hij is benoemd tot bestuurder van de KBS samen met Karl-Heinz Lambertz, de vroegere minister-president van Duitstalig België. Hun mandaat loopt vier jaar.Boone en Lambertz vervangen de ontslagnemende Eric Domb en Serge Brammertz. Deze laatste, topjurist en gewezen hoofdaanklager van het Joegoslaviëtribunaal, wordt erevicevoorzitter. Eric Domb is samen met Marc Coucke eigenaar van het dierenpark Pairi Daiza.

Jean-Pol Boone komt uit de digitale wereld en werkte eerder voor Canal+, Universal Music Group, en Vivendi. In 2010 lanceert hij Outlet-Avenue, een private veilingsite. In december 2014 verkoopt hij zijn bedrijf aan ShopInvest, in handen van de familie De Nolf (Roularta), Kaesteker (E5 Mode) en SmartPhoto waar Marc Coucke recent instapte. Samen met een collega richt hij daarna Inoopa op, een adviesbedrijf dat adviseert inzake digitale toepassingen. Het Waalse overheidsvehikel Meusinvest bestudeert momenteel een mogelijke financiering van Inoopa.

Nog binnen KBS werd Yasmin Kerbache lid van het Auditcomité. Kerbache is gewezen kabinetschef van ex-premier Elio Di Rupo en Vlaams parlementslid voor SP.a. Gewezen Vlaams minister Marleen Vanderpoorten en gewezen topbankier André Bergen werden lid van het Remuneratiecomité. De Koning Boudewijnstichting staat voor een vermogen van 635 miljoen euro.