Opnieuw dividend van 7,5 miljoen euro voor Versluys en Coucke

Marc Coucke (Foto: LV)

De Oostendse bouwheer Bart Versluys zag zijn activiteit vorig jaar aanzienlijk teruglopen. Zijn bouwbedrijf boekte een groepsomzet van 95 miljoen euro, een vijfde minder dan in 2021. De nettowinst viel met de helft terug tot 8,7 miljoen euro. Dat verhinderde niet dat het bedrijf opnieuw een dividend uitkeert van 7,5 miljoen euro, evenveel als in 2021. Dat dividend wordt in gelijke delen verdeeld tussen Bart Versluys en Marc Coucke die elk 50 % controleren van het bedrijf.

De jaarrekening van Versluys leert ook andere dingen. Zo blijkt dat Bart Versluys een paar jaar nadat hij een eerste gebouw in Gent afwerkte, hij nu een eerste project in Antwerpen plant. Versluys richtte de joint venture Kempendok Vastgoed op met Immpact, de Antwerpse projectontwikkelaar van CEO Philippe Janssens. De joint venture plant een project op een site van 10.000 vierkante meter aan het Eilandje. Met de joint venture wil Versluys een toren optrekken met 23 verdiepingen, goed voor 70 appartementen. Versluys, gespecialiseerd in luxueuze appartementen, legt daarvoor zijn expertise samen met Immpact, dat focust op betaalbare appartementen. De toren zal high-endwoningen op de bovenste verdiepingen combineren met goedkopere flats onderaan. De vergunningsaanvraag moet na de zomer ingediend worden.



Versluys is op vandaag vooral actief aan de Belgische en de Nederlandse kust. In Oostende bouwt de zakenman sinds 2014 de nieuwe stadswijk Oosteroever, waar ongeveer 2.000 appartementen moeten komen. Samen met zijn zakenpartner Marc Coucke kocht hij ook het hotel La Réserve in Knokke. Dat wordt nu volledig gerenoveerd.