Paul Gheysens mag naar eerste klasse

10 minuten. Zoveel tijd had het Belgisch Arbitragehof voor de Sport nodig om het licentiedossier van FC Antwerp alsnog goed te keuren. Eerder oordeelde de licentiecommissie van de Voetbalbond dat de financiering van Paul Gheysens ondoorzichtig was. Die financiering liep (en loopt?) over de Spaanse holding Peridot. Die leent de nodige bedragen aan de bvba Goala die wordt beheerd door manager Patrick De Cuyper. Enkel voormalig FC Antwerp voorzitter Eddy Wauters kwam nog (een beetje) roet in het eten gooien.FC Antwerp treedt dus volgend seizoen voor het eerst in dertien jaar weer aan in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. Een delegatie van negen man diende zich gisteren aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Daarbij manager Patrick Decuyper, sportadvocaat Johnny Maeschalck maar ook financier en Ghelamco-baas Paul Gheysens himself. De geldstromen van Gheysens via zijn holding Peridot uit Barcelona naar de bvba Goala waren nu blijkbaar transparant genoeg en wel degelijk afkomstig van Gheysens.

Eddy Wauters: ““Ik moet nog steeds 1,2 miljoen krijgen. Er staat een man achter Antwerp die bijna miljardair is. Dat ze dan even dat beetje geld betalen.”

Tot veler verrassing was ook de vroegere bankier en Antwerp-voorzitter Eddy Wauters aanwezig op de zitting. “Ik wilde tussenkomen omdat de Licentiecommissie had geoordeeld dat Antwerp alle schulden aan mij betaald heeft, maar dat klopt niet”, legt Wauters uit in Gazet van Antwerpen. “Er is vijf miljoen betaald, maar dat is niet genoeg. Ik wil dat dat geregeld wordt. Het BAS heeft geoordeeld dat mijn vraag daarover niet thuishoorde in deze zitting. Maar waar moet ik dan terecht? Het BAS is toch het beroepsorgaan van de Belgische voetbalbond dacht ik, of niet? Ik wil gewoon dat ons geschil geregeld wordt. Ik wil helemaal niet dat Antwerp zijn licentie misloopt. Meer zelfs: ik zal sneller mijn geld krijgen als het die wel haalt. Maar juist is juist. De schulden aan mij zijn bondsschulden en dan mag de licentie niet toegekend worden.”

Patrick Decuyper was niet te spreken over het optreden van Wauters. “Het is eigenlijk schandalig dat die man hier nog roet in het eten probeerde te gooien. Gelukkig keek iedereen daar doorheen. Hij houdt zelf de betalingen van de deurwaarder tegen om ons te kunnen blijven ambeteren. Hopelijk zijn we nu van hem verlost.” “Dit krijgt nog een staartje”, reageerde Wauters. “Ik moet nog steeds 1,2 miljoen krijgen. Er staat een man achter Antwerp die bijna miljardair is. Dat ze dan even dat beetje geld betalen. Pas als ik de volledige 5,9 miljoen heb, trek ik me terug.”