VASTGOED – Paul Thiers stapt in Waregems prestigieus vastgoedproject

Investeerder Paul Thiers, ex-Unilin, neemt de leiding in de bouw van twee residentiële appartementsblokken in Waregem. Het project is gesitueerd nabij het Regenboog voetbalstadion en luistert naar de naam”Waterfront”. De nieuwbouwprojecten tellen 13 bouwlagen, goed voor een hoogte van 45 meter. De speciale architectuur wordt veruiterlijkt via de opvallende Y-structuur van de gebouwen met gevels in natuursteen en kartelvormige terrassen. De bouw van de twee iconische woontorens gaat in het voorjaar van 2019 van start om in 2022 opgeleverd te worden.Voor het project werkt Paul Thiers met zijn bedrijf ION. Hij werkt daarbij samen met de bedrijven Steenoven en Alheembouw. Het eerste is een projectontwikkelaar, het tweede een bouwbedrijf, beiden in handen van het echtpaar Johan Hemeryck en Katleen Spriet. Nog voor de eerste steen gelegd is, is al een kwart van de appartementen verkocht, waaronder twee penthouses met zwembad. De woontorens kregen de namen ‘Ascot’ en ‘Windsor’ mee, conform de Britse paardenrace, een referentie naar ‘Waregem Koerse’.

In totaal zullen ‘Ascot’ en ‘Windsor’ 120 klassevolle appartementen tellen. De grootte van de flats varieert van 70 tot 260 m². De verkoopprijzen starten vanaf 180.000 euro. Elk appartement is voorzien van een terras.

De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex dat ondertussen voor de helft is verkocht. De twee woontorens en een hotel vormen de tweede fase van Waterfront. In de loop van 2022 worden de eerste bewoners verwacht. Het hotel van 72 kamers wordt ingevuld door de eigenaars van het Kortrijkse Parkhotel. Naar verwachting opent het hotel de deuren al in de loop van 2021.