Het bekende vijfsterrenhotel van Marc Coucke in Durbuy, Le Sanglier des Ardennes, is getroffen door een brand. Het gaat om het restaurant Wagyu waar topchef Wout Bru aan het roer staat. Marc Coucke zette zelf een video van de brand op Instagram. “De brand is nog niet onder controle”, zo zei Coucke vanavond. “Veel sterkte aan mijn team. Zo hard gevochten na watersnood, zelf heropgebouwd. Heel december was volgeboekt. Ze waren er eindelijk helemaal door.” Volgens lokale berichten is het dak boven het nieuwe gedeelte aan het afbranden. “Voorlopig is het vuur niet overgeslagen naar de onderste verdiepingen (behalve natuurlijk rook en veel water van de brandweer)”, legt Coucke uit op Instagram.
De hotelgasten en het personeel worden opgevangen in restaurant Limoni aan de overkant van het plein. “In Wagyu werken we met een kolenoven, waarop een grill staat. De dampkap daarvan wordt elke dag gekuist, daar kan het probleem niet liggen. Terwijl de rook naar buiten wordt gezogen via het dak met een afzuiginstallatie. Volgens onze voorlopige hypothese zou de motor van die afzuiginstallatie vuur hebben gevat.” zo zei chef Wout Bru aan HLN. “Op die beelden ziet de brand er spectaculair uit, maar als enkel de schouw en dat systeem vuur hebben gevat, zou het nog kunnen meevallen. Als dat vuur is overgeslagen, zou het erger kunnen worden.”