Rijkste Belg aast op Britse dierenvoeding

MPM_Verlinvest
MPM directeur Julien Bambridge met zijn hond Ollie.

“Beer barons in dog fight” titelde de Britse krant Sunday Times dit weekend. Blijkt dat de holding Verlinvest, in handen van de Rijkste Belg InBev-families de Mévius en de Spoelberch, zijn oog heeft laten vallen op de Britse producent van honden- en kattenvoeding MPM Products.Volgens de Britse krant werd het bod van Verlinvest weerhouden in de eerste biedronde, naast de biedingen van de investeringsfondsen Mayfair Equity Partners en ECI. Het is niet duidelijk of er nog andere geïnteresseerden zijn in het dierenvoedingsbedrijf.

MPM Products werd opgericht in 2002 en is gespecialiseerd in natuurlijke voeding voor katten en honden met onder meer de merken Applaws en Encore.  Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het stadje Macclesfield nabij Manchester. De snelle groei van MPM de voorbije wordt verklaard door het feit dat de eigenaars van katten en honden voeding van betere kwaliteit willen voor hun huisdieren. MPM Products staat voor een omzet van 25 miljoen pond.

Verlinvest controleert nu al een aantal participaties in de voedings- en dranksector, waaronder de Popchips, producent van vetarme chips, kokosdranken producent Vita Coco, Hint, producent van gearomatiseerde en gevitamineerde waters, het Indiase wijnhuis Sula Vineyards, Genius Foods, verwerker van glutenvrije producten. Vorig jaar tenslotte stapte Verlinvest in de Amerikaanse ketchupmaker Sir Kensington.