Rijkste Belg koopt Frans ICT bedrijf op

De familiale aandeelhouders van AB Inbev gaan via hun holding Verlinvest de Franse ICT groep Valtech van de beurs opkopen. Ze bieden daarbij 11,5 euro per aandeel voor de 39,9 procent van Valtech die ze nu nog niet controleren. In totaal is de operatie daarmee goed voor 73,8 miljoen euro. De prijs die Verlinvest biedt ligt 40 procent boven de laatste koers van Valtech. Het ziet er dus naar uit dat het overnamebod een succes zal worden.



Valtech haalt nu nog 20 procent van zijn omzet in Frankrijk. 80 procent wordt buiten Frankrijk gerealiseerd. Een beursnotering in Parijs is dan ook geen voordeel meer, zo stelde Valtech-CEO Sebastian Lombardo, zelf minderheidsaandeelhouder in het bedrijf. Lombardo bevestigde ook dat hij zal ingaan op het bod.

Valtech staat voor “value through technology”. Het ICT-bedrijf specialiseerde zich initieel in de Java-technologie. In 2010 stapte Verlinvest in het bedrijf wat meteen de start was van de internationalisering van Valtech. Het bedrijf groeide daarbij uit tot een volwaardige digitale speler die totaal oplossingen aanbiedt zowel in Europa als in de Verenigde Staten, Canada en India.