Roland Duchâtelet verkoopt Charlton

Een tweet van de Charlton supportersclub over Katrien Meire #HavingaMeire

High tech ondernemer Roland Duchâtelet zet zijn Britse voetbalclub Charlton te koop. Dat bevestigt hij aan de Britse krant The Guardian. Duchâtelet kocht Charlton in 2014 maar beleefde niet veel plezier aan de club. Nadat hij degradeerde keerden de Britse supporters zich nogal virulent tegen de Belgische miljardair. De voorbije drie jaar zag Charlton negen managers passeren, met als laatste de 33-jarige Belgische Katrien Meire. Die stapt binnen enkele dagen op en zal niet worden vervangen. “Ik zal zelf nog wat actiever worden.” zegt de 71-jarige Duchâtelet.



Nog maar enkele dagen terug zweerde Duchâtelet het Belgisch voetbal definitief af. Nu volgen dus zijn buitenlandse belangen. Duchâtelet zou onderhandelen met de Australiër Andrew Muir over de verkoop van Charlton. Muir zijn familie incasseerde recent 870 miljoen dollar met de verkoop van hun distributieketen. Momenteel zouden de Australiërs de boeken van Charlton doorlichten. Katrien Meire zal de verkoop dus niet meer meemaken. In een persbericht zegt ze dat haar vertrek haar zwaar valt omdat ze graag werkte voor de club. Nochtans deelde ze in de forse kritiek van de supporters op het uitblijven van resultaten.

Roland Duchâtelet kocht in december 2013 het Duitse Carl Zeiss Jena en in januari 2014 het Engelse Charlton Athletic FC en het Spaanse AD Alcorcón. Zijn zoon Roderick is voorzitter van de Hongaarse ploeg Újpest FC. In België controleerde hij eerst Sint-Truiden, later Standard en daarna opnieuw Sint-Truiden. Nu bezit hij enkel nog het vastgoed van de Limburgse club.