Rudy Dekeyser verzamelt Rijkste Belgen in nieuw gezondheidsfonds

Rudy Dekeyser

Rudy Dekeyser, partner van het Nederlandse durffonds Life Science Partners (LSP), heeft een 60-tal vermogende partijen bijeen gebracht in het nieuwe fonds Health Economics Privak II. Dat krijgt meteen een startkapitaal mee van 13 miljoen euro. Het fonds kan tot 80 miljoen euro ophalen. Onder de inschrijvers zowel telgen van de Rijkste Belgische families de Spoelberch en de Mévius, als klassiek Vlaams kapitaal en nieuwe vermogende ondernemers.De Rijkste Belge familie is onder meer vertegenwoordigt met Jacques de Mévius en Diane de Spoelberch-Adriaenssen. Ook Marc-Eric Janssen vertegenwoordigt de klassieke vermogende Belgische families.

Gekende Vlaamse namen die instapten zijn de mediafamilie De Nolf, Philippe Vlerick, de familie Leysen, die we gisteren nog tegenkwamen bij het nieuwe Econopolis vastgoedfonds, Isabelle Van Hool, de familie Busschop van kantoormeubelenfabrikant Bulo, de familie Laureys van lingerieproducent Van de Velde. Aan Waalse kant vinden we de distributeursfamilie Marchandise terug.

Andere opvallende namen zijn die van Dirk Van Praag van de vroegere gelijknamige elektroketen en Marc Verstraete van de vroegere vatenproducent Bladgen. Nieuwe vermogenden zijn onder meer het echtpaar Koen en Els Quaghebeur-Paesmans van het bedrijf Globachem en juwelen ontwerpster Francoise Kaisin.

Rudy Dekeyser wordt managing partner van het nieuwe fonds dat mikt op investeringen in bedrijven die zich situeren in de gezondheidszorg. Drie jaar terug startte Dekeyser, die vroeger nog mee aan het hoofd stond van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, succesvol zijn eerste Health Economics fonds op.