Salar Azimi introduceert amateurploeg Patro Eisden op de Amsterdamse beursvloer

Salar Azimi links vooraan met achter hem zijn broer Sasan.

De horeca ondernemer Salar Azimi, misschien zegt de naam u nog iets uit het extraverte programma ‘The sky is the limit’, heeft 10 % verworven in Lavide, een zogenaamde beursschelp die noteert op de beurs van Amsterdam. Azimi gaat voor 16 miljoen euro vastgoed inbrengen in die vennootschap. Een klein stukje daarvan is de amateurvoetbalploeg Patro Eisden uit het Limburgse Maasmechelen. En zoals was te verwachten, zijn de ambities niet klein. Binnen 5 tot 7 jaar wil Azimi met Patro Eisden de eigenaar zijn van een ploeg die in 1A speelt, de hoogste Belgische competitie.

Azimi, met Iraanse roots, wil met Lavide in eerste instantie zijn horecabedrijf uitbreiden. Een beursschelp is een vennootschap waarvan de aandelen op de beurs worden verhandeld maar die geen activa bezit. Hij is dus leeg en kan opgevuld worden door de nieuwe eigenaar. Die laatste vermijdt op die manier een soms moeilijke en altijd dure doorlichting van zijn activiteiten wanneer hij een nieuwe beursnotering zou aanvragen.Wat brengt Azimi onder in Lavide? Hotel De Elderschans te Aardenburg, samen met de exploitatie en alle omliggende gronden; Hotel Du Commerce te Oostburg; het oud ABN Amro kantoor te Oostburg; het partyschip The Lambo en dus ook voetbalclub Koninklijke Patro Eisden te Maasmechelen. Al dat onroerend goed wordt vrij van schulden en hypotheekvrij ingebracht. Het pakket krijgt daarbij een waarde mee van 16,125 miljoen euro.

De beursgang van zijn zakenimperium is volgens Azimi vooral bedoeld om zijn ‘all-inclusive hotelconcept’ te kunnen laten groeien. De naam van de holding Lavide zal worden aangepast. Het is nu afwachten of er ook beleggers zijn die durven investeren in de plannen van Azimi.