Scandinavische IK fonds koopt (voor veel geld) Antwerpse veevoederspecialist Innovad

Jamal Al-Saifi (Foto: RV)

Het was een onbekende naam die we in 2016 tegen het lijf liepen: de in Griekenland wonende Belg Jamal Al-Saifi. In dat jaar richtte de man samen met zijn zusters Marcella en Veronica de Inno Tek Holding op. Deze holding, goed voor 118 miljoen euro, overkoepelt het bedrijf Innovad, producent van additieven voor dierenvoeding met een belangrijke productievestiging in Essen. De hoofdzetel van Innovad is een neo-klassiek pand aan de prestigieuze Cogels Osylei in Berchem. Veel wijzer werden we toen niet en worden we nu ook niet. Wel maakte het Scandinavische investeringsfonds IK bekend dat het de meerderheid van Innovad gaat opkopen. Voor 250 miljoen euro, zo weet de Tijd.

Innovad, opgericht in 2010, bedient 65 landen via lokale verkoopkantoren en een netwerk van exclusieve distributeurs. Innovad verkoopt een breed gamma technologische additieven, bestemd voor dierenvoeding. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de segmenten van darmgezondheid en mycotoxinestresscontrole. Het is ook actief in bewaarmiddelen, spijsverteringshulpmiddelen, smaakstoffen en kleurpigmenten voor veevoeder. Vorig jaar nog kocht Innovad het failliete Lokerse bedrijf Eco Treasures op, een specialist in natuurlijke extracten.



Volgens het persbericht trekt Jamal Al-Saifi zich terug als CEO en wordt hij opgevolgd door Ben Letor, mede oprichter en minderheidsaandeelhouder van het bedrijf. Letor blijft ook na de huidige transactie aandeelhouder van Innovad.