Sioen legt 21 miljoen euro op tafel voor Franse PVC activiteit

De beursgenoteerde groep Sioen, in handen van de gelijknamige familie, heeft een akkoord bereikt met de Amerikaanse Glen Raven Groep voor de aankoop van haar PVC-coatingactiviteiten. Het gaat concreet om een productie-eenheid in Frankrijk en verkoopkantoor in de VS. Het is de bedoeling technisch textiel voor zonnewering, outdoortoepassingen en PVC-gecoate stoffen verder te ontwikkelen. De overgenomen activiteit staat voor 38 miljoen euro omzet, met een cashflow, inclusief waardeverminderingen, van 2,9 miljoen euro. Sioen is overeengekomen om een vergoeding in cash van 21 miljoen euro te betalen, voor 100% van de aandelen van beide bedrijven.



Voor de Glen Raven Groep is de PVC productie een niet-kernactiviteit. Het bedrijf wil zich vooral richten op technisch textiel voor een beter wooncomfort. Sioen van zijn kant is een wereldwijd toonaangevende speler in technisch textiel, kleurdispersies en technische beschermkledij. De groep bedient via zijn 3 divisies een aantal markten met een uitgebreid portfolio van producten en activiteiten. Het gaat dan om coatingactiviteiten, op maat gemaakte kleurdispersies om een verscheidenheid aan polymeren, epoxy’s, siliconen en andere materialen in te kleuren aan te bieden en tenslotte technische beschermkledij voor professioneel gebruik.

De Glen Raven Groep, met hoofdkantoor in North Carolina, is door zijn drie entiteiten (custom fabrics, technical fabrics en trivantage), een wereldspeler in technisch textiel. De Glen Raven Groep is eveneens verticaal geïntegreerd, te beginnen met R&D over het verven, spinnen, weven en afwerken tot tenslotte de logistiek en distributie. De Groep bedient een aantal markten zoals zonnewering, zeilmarkt, meubelstoffen, beschermkledij, militaire markten, geosynthetics met innovatieve oplossingen.