Sportmanager Bob Verbeeck haalt dividenden naar boven

Bob Verbeeck, hier in het gezelschap van Nafi Thiam. (Foto: Belga Images)

De 63-jarige Limburgse sport ondernemer Bob Verbeeck heeft met zijn holding Golazo vorig jaar een winst geboekt van 16,4 miljoen euro tegenover een break even het jaar daarvoor. Die winst komt in hoofdzaak van zijn operationeel bedrijf Golazo Sports. Dat keerde over 2022 een dividend uit van 24 miljoen euro aan het moederbedrijf. Over 2023 bedraagt dat dividend 6,6 miljoen euro. Met Golazo begeleidt Verbeeck onder meer een 150 professionele sportmensen waaronder Nina Derwael, Cynthia Bolingo, Noor Vidts en Thibau Nys. In 2018 verkocht hij 20 % van zijn bedrijf aan een aantal private investeerders. Recent werd bekend dat hij een minderheidsparticipatie koopt in het productiehuis Bargoens van Eric Goens. De voor de hand liggende ambitie is om samen met Bargoens sport gerelateerde TV-programma’s te maken. Een nieuwe berekening brengt het vermogen van Bob Verbeeck op 45 miljoen euro.

De combinatie Golazo en Bargoens wil inzetten op sport en vooral op de beleving rond sport. Daarmee sluiten ze aan bij een internationale trend. Netflix promoot series over Formule 1, de Tour de France, topsprinters en golf. Amazon pakt dan weer uit met documentaires over Jumbo-Visma en Roger Federer, AppleTV+ heeft de rechten op de Amerikaanse voetbalcompetitie en bracht een paar maanden geleden nog een serie rond Lionel Messi. In een steeds moeilijker media omgeving is sport op televisie dus duidelijk veel meer dan alleen naar live verslaggeving. Met Bargoens is Eric Goens onder meer bekend van de serie “Het huis” en recent het pre-electorale “Het conclaaf”. Het productiehuis staat voor een jaarlijkse winst van om en bij 1 miljoen euro. Over 2023 keerde het een dividend uit van 1,2 miljoen euro.



In 2018 verkocht Verbeeck een vijfde van de aandelen aan onder meer Johnny Thijs, ex-CEO Bpost, en Duco Sickinghe, ex-CEO Telenet. Thijs is ook bestuurder van Golazo waar hij onder meer in het gezelschap is van ridder Anthony van Rappard en Ignace Van Doorselaere. Verbeeck wil ook internationaal doorgroeien met Golazo. Die expansie zoekt hij onder meer in Afrika, meer bepaald in Kenia en Rwanda. In dat laatste land organiseert hij volgend jaar het WK wielrennen. Bargoens werkt aan een docu serie over dat Afrikaanse event.