Suikerfamilie Crahay stroomlijnt erfenis: 97 miljoen euro

De Sucrerie Warcoing, opgestart in 1852.

De erfgenamen van wijlen Pierre Crahay en Antoinette De Brouwer hebben samen de “Warcoing Holding” opgericht. Die krijgt een waardering mee van 97,66 miljoen euro. De familie Crahay is verankerd in de suikerindustrie. Hun suikerfabriek in Warcoing, Henegouwen, is momenteel onderdeel van de groep Iscal. Met Cosucra is de familie actief in afgeleide suikerproducten. De erfgenamen zijn in de eerste plaats de 12 nog levende kinderen van het echtpaar Crahay-De Brouwer. Daarnaast zijn er nog 22 neven en nichten.De nieuwe kantoren van Cosucra in Warcoing.

De familie Crahay is een gevestigde naam in Warcoing, een regio in Henegouwen die lang werd overheerst door textiel- en landbouwindustrie maar aan het eind van de vorige eeuw geteisterd werd door faillissementen en werkloosheid. De familie Crahay bleef overeind. Hun suikerfabriek ging wel op in de holding Iscal, samen met de suikerbelangen van de families Couplet en Lippens.

De familie Crahay is een klassieke, uitgebreide familie. Zo waren er bij de kinderen één priester en één non. In totaal zijn 34 families betrokken bij de stroomlijning van de erfenis. Antoinette De Brouwer, weduwe van Pierre Crahay, overleed in 2009 op 94-jarige leeftijd.