Thomas Verstraeten en Lieven Danneels cashen met Televic 30 miljoen euro

Lieven Danneels (links) en Thomas Verstraeten

De durfkapitalist Gimv verwerft ‘een significante deelneming’ in Televic, de specialist inzake hoogtechnologische communicatiesystemen. Gimv zou om en bij de helft van de aandelen van Televic verwerven. De twee eigenaars van het bedrijf, Thomas Verstraeten en Lieven Danneels, zouden daarbij 30 miljoen euro incasseren. Daarnaast brengt Gimv nog eens 30 miljoen groeikapitaal aan bij het Izegems bedrijf. Televic wil nu doorgroeien eigen land en in het buitenland. De huidige omzet van 130 miljoen euro zou tegen 2025 moeten worden opgetrokken naar 250 miljoen euro.

Televic ontwikkelt en produceert onder meer communicatie- en controlesystemen in treinen en trams, communicatiesystemen voor de zorgsector (verpleegoproeping, toegangscontrole enz.), systemen voor gemodereerde vergaderingen en conferenties alsook multimedia- en e-learningoplossingen. Vorig jaar nog nam het de Duitse groep GSP Sprachtechnologie GmbH over, een dominante speler in de wereld van de treinsector. Met zijn hoofdkantoor in België, belangrijke vestigingen in Duitsland, China en Bulgarije en een directe aanwezigheid in de USA, Frankrijk, India en de UK, heeft Televic momenteel 950 medewerkers in dienst.



Voor Tom Van de Voorde, Managing Partner en Head of Smart Industries bij Gimv, heeft Televic een duidelijke strategie: zij combineren hoogtechnologische en toegepaste innovaties met een heldere visie op de distributie ervan. “De sectoren waarin Televic vandaag actief is, zullen in deze nieuwe wereld enkel aan belang toenemen, aldus Van de Voorde. Het succes van het bedrijf komt voort uit de grote gedrevenheid van haar medewerkers en de kruisbestuiving tussen de verschillende technologieën binnen zowel bestaande als nieuwe markten. Gimv heeft een historische kennis opgebouwd in deze sector en is de juiste solide partner om het verdere groeitraject van deze West-Vlaamse parel mee te ondersteunen en vleugels te geven.”