VASTGOED – Afrojack vraagt 7 miljoen voor zijn kasteel in Kalmthout (en incasseert verlies van 3 miljoen)

Landgoed De Markgraaf (Foto: De Boer)

De Nederlander Nick Van der Wall, beter gekend met zijn DJ-naam Afrojack, zet zijn kasteel ‘De Markgraaf’ in Kalmthout te koop. De vraagprijs van het landgoed dat zich situeert tegen de grens met Nederland is 7 miljoen euro. Van der Wall, 36 jaar, kocht de kasteelvilla in 2020 en betaalde er toen om en bij 10 miljoen euro voor. Afrojack kocht het kasteel net voor hij huwde met Elettra Lamborghini, kleindochter en erfgename van de oprichter van het Italiaanse automerk. Lamborghini werd vorige week 30 en kreeg van haar echtgenoot een paard cadeau. Dat mag niet verbazen. De Markgraaf omvat immers zeventien luxueuze stallen met alle nodige faciliteiten, een indoor en outdoor piste. Het vermogen van de muziekartiest wordt geschat op 28 miljoen euro.

De Markgraaf werd in 2003 volledig gerenoveerd en heropgebouwd door de Nederlandse havenondernemer Jan Rijsdijk die in 2020 ook de verkoper was van het kasteel dat oorspronkelijk dateert van 1851. Het pand is goed voor twaalf slaapkamers, acht badkamers en drie keukens, alles omgeven met een mooi park op 5 hectare. Naast de hippozaal met woning omvat het park nog een tweede villa met zwembad en een boswachtershuisje. (Lees verder onder de foto)Afrojack met zijn echtgenote Elettra Lamborghini bij het cadeau voor haar 30ste verjaardag. (Foto: Instagram)

In 2011 coproduceerde Afrojack muziek met onder meer David Guetta, Mike Brown en Madonna. In 2012 was hij headliner op een aantal elektronische dansmuziekfestivals, waaronder Tomorrowland, Ultra Music Festival en Coachella. Sinds 2007 runt hij zijn eigen label, Wall Recordings, dat producers als KIIDA, Apster, D-Wayne, D.O.D, Karim Mika en anderen vertegenwoordigt. Van der Wall, afkomstig uit het Zuid-Nederlandse Spijkenisse, behoort volgens Forbes tot de rijkste 10 DJ’s van de wereld. Het magazine Quote schat zijn vermogen op 28 miljoen euro maar wijst er op dat de laatst gepubliceerde cijfers van zijn bedrijf dateren van 2019. Eerder al parkeerde Van der Wall zijn vermogen in Cyprus, een beslissing waardoor hij in 2019 in botsing kwam met de Nederlandse belastingdienst.