VASTGOED – Bart Cresens en Forum Estates investeren samen in supermarktvastgoed

Bart Cresens (links) met Stefan De Bock, CEO van Forum Estates. (Foto: RV)

Forum Estates, de investeerder in supermarktvastgoed in de Benelux, onderschrijft een kapitaalsverhoging van 10 miljoen euro in One+. Bedoeling is dat er op termijn nog 2 kapitaalverhoging volgen. One+ is ontstaan uit TS33, de projectontwikkelaar van Bart Cresens en zijn echtgenote Mieke De Keyzer, en investeert in winkelvastgoed. Momenteel zijn reeds een supermarkt, een fitness en twee Actions opgenomen in deze portefeuille. Daar komt binnenkort een extra supermarkt bij. Een drietal andere supermarktprojecten zijn in de vergunningsfase en voorzien voor volgend jaar.

Bedoeling is dat One + investeert in kwalitatief supermarktvastgoed. Het bedrijf beschikt daarvoor over een ‘right of first refusal’ om het door TS33 ontwikkelde vastgoed onder te brengen in One+ van zodra het opgeleverd is aan de huurders. “Beide partijen bundelen hun krachten en expertise om zo hun respectievelijk groeipad kwalitatief en duurzaam te bestendigen.” zo klinkt het in een persbericht. Bart Cresens, CEO TS33: “We zijn verheugd te kunnen samenwerken met een sterke partner als Forum Estates. Hun expertise en marktleiderschap in het Belgische supermarktvastgoed landschap gecombineerd met onze daadkracht vormen een stevige basis om de activiteiten van TS33 en de portefeuille van One+ gevoelig uit te breiden.”



TS33 werd in 2014 opgericht door Bart Cresens en zijn echtgenote Mieke De Keyzer en overkoepelde onder meer Decathlon Lommel, Fashion Store en Lidl. In 2020-2022 volgde de overname van 10 Alvo-supermarkten die moeten worden omgevormd tot Jumbo Supermarkten en meerdere nieuwbouw-ontwikkelingen voor Action, Basic-Fit, Jumbo, Eldi, Kruidvat, Toychamp, Exterioo en X2O. Ambitie is om in de komende 5 jaren een portefeuille op te bouwen met een waarde van 150 miljoen euro. Er werd -naast het vastgoedverhaal- ook een masterfranchise-akkoord afgesloten voor eigen uitbating van Jumbo Supermarkten (Belgian Food Franchise). De eerste daarvan opent wellicht binnenkort te Lommel. De vergunningentrajecten voor de komende 4 uitbatingen in Limburg en de Kempen zijn momenteel lopende.