VASTGOED – Besix bouwt megaproject van halve kilometer luxe in Dubai

De joint venture van Six Construct en Ssangyong bouwt momenteel The Royal Atlantis Resort and Residences. Dit megaproject bestaat uit een hotel en luxueuze appartementen. De ene toren telt 43 verdiepingen en zal 185 meter boven zeeniveau uitsteken, terwijl de woontoren 37 verdiepingen hoog zal zijn, goed voor 165 meter boven zeeniveau. Six Construct is als dochter van de Egyptisch-Belgische bouwgroep Besix hoofdzakelijk actief in het Midden-Oosten. Het nieuwe resort wordt beschouwd als een van Dubai’s grootste projecten in de aanloop naar de wereldtentoonstelling Dubai Expo 2020.



Het complex zal 795 gastenkamers en suites omvatten naast 231 luxeappartementen met servicefaciliteiten. Daarnaast zal het beschikken over privétuinen, uitkragende zwembaden, een infinitypool met uitzicht op de Arabische Golf en de skyline van Dubai. “The Royal Atlantis Resort & Residences zal samen met Atlantis, The Palm de ultieme bestemming vormen voor een gastvrij onthaal.” zo zegt Besix. Beide complexen samen zullen zich uitstrekken over meer dan 2 kilometer strand. Dit is in Dubai de langste strook ononderbroken privéstrand, toegankelijk voor hotelgasten en bewoners. In de nieuwbouw komen ook meer dan 35 restaurants en bars, waaronder 10 restaurants van bekende chefs, en meer dan 92 zwembaden. (Lees verder onder de foto)

Elke toren bestaat uit drie kleinere torens van gewapend beton. Ze zijn met elkaar verbonden door een 45 m lange luchtbrug, die op een lager niveau werd gebouwd en daarna met een kabelvijzel (strand jack) op zijn plaats gekrikt. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 387.097 m² en de totale oppervlakte van het terrein 173.398 m². Bij oplevering zal The Royal Atlantis Resort & Residences ongeveer 500 m lang zijn. De belangrijkste bouwmaterialen voor het resort zijn 45.000 ton betonstaal, 5.500 ton bouwstaal, 150.000 m² marmer en 130.000 m² glasvezelbeton. De gevel en binnenruimten zullen uit zo’n 90.000 m² glas bestaan, wat overeenkomt met 10 FIFA-voetbalvelden.

Besix is voor 50 % in handen van de Egyptische familie Sawiris. Johan Beerlandt controleert 25 % van het bedrijf.