VASTGOED – De Rijkste Belg Alexandre Van Damme zet zijn Brusselse woning te koop: kijk exclusief even mee binnen in zijn interieur

Alexandre Van Damme, de grootste individuele AB Inbev aandeelhouder en meteen de Rijkste Belg, woonde 15 jaar discreet in de wijk “le Châtelain” in Sint-Gillis. Hij liet er een vroegere stelplaats van trams ombouwen tot een uniek wooncomplex. In 2016 ruilde hij zijn Brusselse woning voor een villacomplex in het Zwitserse Chéserex nabij Genève. Nu staat het complex op de grens van Sint-Gilles en Elsene discreet te koop. Dat biedt de kans even binnen te kijken in het interieur van de Rijkste Belg. De vraagprijs overstijgt de 10 miljoen euro.

Het wooncomplex wordt aangeboden door Sotheby’s Realty. De site is opgebouwd rond een centrale patio, heeft een bebouwde oppervlakte van 2.600 vierkante meter op een terrein van 29 are, inclusief zwembad, zes beveiligde garageplaatsen en conciërgegebouw. Van Damme kocht het Brusselse pand in 2000 en bracht het onder in de vastgoedvennootschap L’Immobilière des Quatres Bras. Niemand zal zich nog herinneren dat het gebouw lang geleden de paardenstallen en koetsen herbergde van de eerste Brusselse trammaatschappij. Later vestigde de Franse autofabrikant Citroën zijn eerste Belgische toonzaal en garage in het pand. Van Damme kreeg in 2001 toestemming om het complex te verbouwen tot een geheel van luxewoningen en kantoren. Alleen de gevel bleef recht opstaan. (Lees verder onder de foto)



Het straatzicht van de woning in Sint-Gillis

Van Damme verhuisde in 2016 naar Zwitserland, naar verluidt uit ergernis nadat een journalist van de RTBf een foto van de man maakte terwijl in het tribune zat van RSC Anderlecht. De Rijkste Belg houdt obstinaat vast aan zijn anonimiteit. Dat maakt hem precies ook zo intrigerend.

De ondertussen beruchte “mugshot” van Van Damme.

(Dit bericht vervangt een vorig bericht)