VASTGOED – Familie Verschetse investeert in historisch luxehotel in Kortrijk

De familie Verschetse in één van de twee historische salons (Foto: AF Fotografie)

Het echtpaar Freddy en Stefanie Verschetse maakte fortuin in de uitzendsector met het bureau Konvert. Nu hebben ze samen met hun dochters in het historisch hart van de West-Vlaamse stad Kortrijk zes aanpalende historische panden gekocht. Die worden verbouwd tot één groot luxehotel met 17 suites. Het complex krijgt de naam mee van de Zuid-Nederlandse architect, schilder en ingenieur Wenceslas Cobergher. De baseline van het Coburgher Hotel luidt: “Luxury with a Story” Vanaf het voorjaar 2020 mikt Freddy Verschetse op de betere gast die actief is in de regio van Brugge tot Rijsel.

Wenceslas Cobergher, die in 1557 in Antwerpen geboren werd, ontwierp onder meer de Basiliek van Scherpenheuvel en het Erfgoedhuis in Kortrijk. Dat Erfgoedhuis staat nu centraal in het Cobergher Hotel dat zes aanpalende panden verenigt. Het geheel wordt daarbij zorgvuldig historisch gerestaureerd. Deze week stelde de familie Verschetse twee historische salons voor die nu al zijn afgewerkt.Het “verhaal” uit de baseline van het hotel verwijst onder meer naar de historische binnenstad van Kortrijk. Het hotel sluit aan bij de verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens, de Gravenkapel en het belfort. De meeste van de gebruikte producten in het hotel en de namen van de suites zullen gelinkt worden aan deze site. Zo wordt onder meer het bedlinnen gemaakt van vlas, verwijzend naar de haven aan de Leie van Kortrijk en het linnen dat van hieruit werd verscheept naar Engeland.” (Lees verder onder de foto)

Een zicht op de historische site.

Freddy Verschetse kocht zijn eerste pand zeven jaar terug. Het volledig project werd telkens opnieuw uitgesteld wanneer doorheen de tijd nieuwe panden vrij kwamen en werden opgekocht. Het is nog niet bepaald wie zal instaan voor de exploitatie van het hotel. Wel is al duidelijk dat er geen restaurant komt in het complex. Volgens Freddy Verschetse is het weinig zinvol de concurrentie aan te gaan met het nu al hoogstaande culinair aanbod in de binnenstad.