Familie Verschetse [454]

Freddy Verschetse

Vermogen € 45 003 000
Gekend als Konvert
Activiteit Uitzendbureau
Inplanting Kortrijk
Tendens Stijgend
Huidige positie 454


De Konvert Groep bestaat 50 jaar. Tijdens die 50 jaar groeide het familiebedrijf uit tot de grootste onafhankelijke Belgische uitzendonderneming. De meer dan 60 kantoren van Konvert Interim Vlaanderen, Konvert Interim Wallonie, Konvert Interim Brussels, Konvert Office en Konvert Konstrukt ondersteunen bedrijven bij de rekrutering van arbeiders- en technische profielen, bedienden en kaderleden en profielen specifiek voor de bouwsector.

De Konvert Groep is een door en door Belgisch bedrijf, opgericht in 1964 onder de naam Het Konvert Bureau. In eerste instantie bestond de activiteit vooral uit het selecteren en rekruteren van vaste werknemers. Toen eind de jaren zestig het systeem van uitzendarbeid werd geïntroduceerd op de Belgische arbeidsmarkt, werd het selecteren van arbeidskrachten voor tijdelijke opdrachten de core business.

In 1976 werden de activiteiten opgesplitst. Konvert Interim zou zich gaan specialiseren in uitzendarbeid, de andere activiteiten werd voortgezet door Konvert Adviezen (het huidige Adkon). In de loop van de jaren tachtig en onder impuls van de tweede generatie, Freddy en Annemie Verschetse-Vervaeke, groeide Konvert Interim uit tot het grootste Belgische uitzendkantoor: vanuit Kortrijk werd het kantorennet uitgebouwd met als resultaat meer dan 50 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Daarnaast ontstonden vanuit Konvert ook andere bedrijven, gericht op bepaalde specifieke marksegmenten. Met de oprichting van Click Interim, het huidige Konvert Office, werd in 1999 een specifiek interimkantoor opgericht om de dienstverlening voor bedienden te optimaliseren. Voor aanvragen vanuit de bouwsector werd Konvert Konstrukt opgericht in 2002.

De verschillende bedrijven binnen de Konvert Groep stellen zich tot doel om, elk binnen hun eigen marktsegment (industrie, bouw, dienstverlening, openbare besturen…), een betrouwbare Belgische partner te zijn in het leveren van arbeiders en bedienden. Vertrekkend vanuit het klantperspectief wil elke Konvert onderneming via oplossingsgericht maatwerk een kwalitatieve dienstverlening aanbieden met respect voor wetgeving en deontologie zonder hierbij evenwel het welzijn van de uitzendkrachten uit het oog te verliezen.